Индийската полиция задържа десетки опозиционни протестиращи, докато се опитваха да

...
Индийската полиция задържа десетки опозиционни протестиращи, докато се опитваха да
Коментари Харесай

Индийската полиция задържа опозиционни протестиращи в Ню Делхи

Индийската полиция задържа десетки опозиционни протестиращи, до момента в който се опитваха да маршируват до резиденцията на премиера Нарендра Моди.

Арестите във вторник попречиха на поддръжниците на върховния определен чиновник на Делхи, Арвинд Кейривал, да изискат освобождението на видния опозиционен водач, откакто беше арестуван по обвинявания в корупция предходната седмица.

Протестиращите се събраха в постройката на Народното събрание на Индия, с цел да стартират своя марш. Полицаи, някои в екипировка за битка с безредиците, бързо ги наобиколиха.

Кейривал, един от най-значимите политици в страната през последното десетилетие и водещ противник на Моди, беше задържан в четвъртък. Той и неговата партия Aaam Admi (AAP) или Партията на елементарния човек са упрекнати в приемането на 1 милиард рупии (12 милиона долара) подкупи от продавачи на алкохол преди съвсем две години.

Партията отхвърли обвиняването, потвърждавайки, че Дирекцията по осъществяването (ED) го е изфабрикувала. Той упрекна организацията з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР