Индийската компания Mahindra & Mahindra Ltd., която държи контролния пкет

...
Индийската компания Mahindra & Mahindra Ltd., която държи контролния пкет
Коментари Харесай

Легендарно ателие за дизайн стана производител на луксозни електромобили

Индийската компания Mahindra & Mahindra Ltd., която държи контролния пкет акции на италианското студио за дизайн и инженеринг Pininfarina SpA, разгласи създаванео на нов производител на автомобил. Той ще се споделя Automobili Pininfarina и ще се специализира върху производството и продажбата на първокласни електрически коли.


За общоприет шеф на Automobili Pininfarina е назначен Майкъл Першке, който в предишното е управлявал индийско поделение на Audi и е бил член на Съвета на шефовете на компанията Group Sales India. Позицията на изпълнителен дирекор заема работилият за Volvo Group и NEVS швед Пер Сватенсон.
Pininfarina SpA ще работи както с новите автомобилни компании, по този начин и с клиенти. При проектирането на електрически силови елементи компанията ще употребява помощта на тима Mahindra Racing, който сполучливо взе участие в шампионата за електрически болиди Formula E. Пилотите на отбора Феликс Розенквист и Ник Хайдфелд заемат трето и дванадесето място в класирането все още.


Първият модел на Automobili Pininfarina ще стане хипекола с цена до 2 млн. евро. Тя ще форсира от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди и ще изминава 500 км с едно зареждане на батериите. Премиерата на автомобила е планувана за 2020 година
Пред изданието Automotive News Europe новият началник на компанията Майкъл Першке разгласи, че по-късно компанията ще се насочи към създадаването на електрически всъдеходи, като най-евтиният от тях ще коства 150 000 евро. Сред съперниците бяха посочени Bentley Bentayga и топ-версиите на Range Rover.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР