Индия, заедно с Китай, е най-обещаващият пазар за компаниите от

...
Индия, заедно с Китай, е най-обещаващият пазар за компаниите от
Коментари Харесай

Българската Excitel е сред най-бързо развиващите се доставчици на интернет в Индия

Индия, дружно с Китай, е най-обещаващият пазар за фирмите от софтуерния отрасъл със своето милиардно население. А към днешна дата една българска компания съумя да се трансформира в най-бързо развиващият се интернет снабдител в столицата Ню Делхи и в столицата на щата Телангана - Хайдарабад.

Става въпрос за сдружението " Ексайтъл " (Excitel Broadband), която работи с съвсем всички снабдители на интернет в страната или в общо 150 града там. То получава лиценз за работа през 2016 година, като сега общият брой консуматори доближава 190 хиляди души, а чиновниците на компанията в Индия са 500 души.

Това стана ясно по време на среща на зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев с представители на компанията в Индия.

В публично известие от Министерство на стопанската система показват, че " Ексайтъл " не е единственият образец за сполучлив бизнес на български компании в страната.

В момента дъщерното сдружение на " АСПА Инженеринг " - " Грийнзоун България " работи по огромен капиталов план за построяването на виртуална канализационна мрежа в Индия. Също по този начин компанията работи по градежа на фотоволтаичен парк с потенциал от 500 MW наоколо до град Патна. Проектът е на стойност от 500 милиона евро.

" През ноември 2014 година бе пуснат в употреба нов български цех за пакетиране на течен битум край Мумбай на стойност 2q2 млн. евро, построен от българо-индийския холдинг " Прайм Стар Петролиум енд Инфрастръкчър Лимитед ". Това е и най-голямото оборудване за пакетиране на битум в Азия ", показват още от отрасловото министерство.

" Българската компания " Хюве Фарма " откри джоинт‐венчър цех в Индия за произвеждане на ветеринарни фармацевтични артикули (край град Пуне). Също по този начин български ИТ експерти са създали новаторски приложения за мобилна сигурност (iSOSu App и Imarecon), които могат да изпращат незабавни незабавни SOS сигнали единствено с едно кликване и да проучват изображения и видеозаписи за различаване и следене в действително време ", допълват още от ведомството.

Според изчисленията родни компании вземат участие в осъществяването на планове в азиатската страна на обща стойност над 500 милиона евро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР