Индия забрани десетки китайски приложения за смартфони и достъпа до

...
Индия забрани десетки китайски приложения за смартфони и достъпа до
Коментари Харесай

Индия забрани мобилни приложения, мрежи и видеоигри, защото са направени от Китай

Индия забрани десетки китайски приложения за смарт телефони и достъпа до известни обществени мрежи, написа БГНЕС, базирайки се на Deutsche Welle.
Властите в Делхи оповестиха, че приложенията са " опасност за националната сигурност ".
Сред неразрешените е обществената мрежа ТикТок (TikTok), приложението Уичат (WeChat) и видеоигрите Клаш ъф кингс (Clash of Kings) и Мобайл леджъндс (Mobile Legends).
Списъкът включва най-малко 59 приложения, всички създадени от китайски компании. В решението се споделя, че те " развиват активност, заплашваща сигурността на страната и публичния ред ".
Забраната идва след тежък граничен случай в Кашмир сред Индия и Китай, при който бяха убити най-малко 20 индийски граничари. Според някои данни, става въпрос за ръкопашна битка, при която китайски военни са изненадали индийска част и са я притиснали с спонтанни боздугани и прътове в дере, като доста починали индийци са умрели тъй като са били изблъскани в бездна.
В последната година ТикТок, което главно се употребява за шерването на къси видеоклипчета, е едно от най-сваляните приложения в света. То е доста известно в Индия. Милиони консуматори има и приложението за диалози Уичат, за което се знае че е следено от управляващите в Пекин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР