Индия съобщи днес за още едно рекордно увеличение на случаите

...
Индия съобщи днес за още едно рекордно увеличение на случаите
Коментари Харесай

Индия с нов световен рекорд: 84 хиляди заразени с коронавирус за ден

Индия заяви през днешния ден за още едно рекордно нарастване на случаите на Covid-19 на дневна база - 83 883 са новите инфекции, регистрирани за последното денонощие, с което общият им брой в страната е достигнал 3,85 милиона - единствено 100 000 по-малко от Бразилия, втората най-засегната от вируса страна в света, съобщи Ройтерс, като цитира данни на индийското министерство на опазването на здравето.

Индия - най-тежко засегнатата страна в Азия, записва най-големите в света дневни нараствания на инфекции от близо месец, въпреки че равнищата на смъртните случаи остават относително ниски, отбелязва Ройтерс. Според данните на министерството за денонощието 1043 души са умряли, с което общият брой на смъртните случаи е достигнал 67 376.

Бразилия регистрира 46 934 нови случая на ковид и 1184 умряли от Covid-19 за последните 24 часа. Това заяви бразилското министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

От началото на пандемията в Бразилия са регистрирани 3 997 865 случая, а формалният брой на жертвите се усилва на 123 780. В света по-тежка от епидемиологичната конюнктура в Бразилия е единствено тази в Съединени американски щати.

Въпреки това напоследък се следят признаци, че епидемията в Бразилия демонстрира признаци на усмиряване, отбелязва Ройтерс. Експерти обаче предизвестяват, че още е рано да се каже дали най-лошото е отминало.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР