Индия постави пореден световен рекорд за най-голям брой заразени с

...
Индия постави пореден световен рекорд за най-голям брой заразени с
Коментари Харесай

Индия пак счупи рекорда за COVID заразени, близо 350 000 за 24 часа

Индия сложи следващ международен връх за максимален брой инфектирани с новия ковид (COVID-19) в границите на денонощие, до момента в който министър председателят Нарендра Моди прикани през днешния ден всички жители да бъдат имунизирани и деликатни, като акцентира, че " бурята " от инфектирани е раздрусала страната , осведоми " Ройтерс ".

Съединени американски щати обявиха, че са надълбоко разтревожени от големия растеж на инфектираните с ковид в Индия и изпращат помощ на страната.

Броят на инфектираните в Индия се е нараснал с 349 691 души през последните 24 часа , като това е четвъртият ден подред с рекорден брой инфектирани, а лечебните заведения в столицата Делхи и в цялата страна връщат пациенти след привършване на медицинския О2 и леглата.
 Индия не стопира да чупи черни Коронавирус върхове, лечебните заведения се молят за О2
Индия не стопира да чупи черни Коронавирус върхове, лечебните заведения се молят за О2

Нов международен връх за инфектирани в границите на 24 часа

" Бяхме уверени, настроението ни беше приповдигнато след сполучливото справяне с първата вълна, само че тази стихия раздруса страната ", посочи Моди в послание по радиото.

Правителството на Моди се сблъска с рецензии, че е разрешило да се разхлабят рестриктивните мерки, разрешило е да се организират огромни религиозни и политически събирания , когато инфектираните в Индия се намалиха до под 10 000 дневно и не е възнамерявало да укрепва системите на опазването на здравето.

Болниците и лекарите разгласяват незабавни известия, че не са в положение да се оправят с притока от пациенти .

Хората са подреждали носилки и кислородни бутилки пред лечебните заведения, до момента в който обезверено молели управляващите да одобряват пациенти , видяха фотографи на " Ройтерс ".
 Министерство на външните работи ни предизвестява да не вървим в Индия
Министерство на външните работи ни предизвестява да не вървим в Индия

Нивото на риск е нараснало на V степен

" Всеки ден ситуацията е едно и също, останали сме с два часа О2, получаваме единствено уверения от управляващите ", оплака се доктор по малкия екран.

Пред сикхския храм в град Газиабад в покрайнините на Делхи улицата е приличала на незабавно поделение на болница , само че цялостна с коли, пренасящи пациенти с COVID-19, задъхани, до момента в който са били закачени за ръчни кислородни резервоари.

Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал удължи затварянето в столицата, което трябваше да завърши на следващия ден, за една седмица, с цел да се опитат да спрат предаването на вируса, който убива един човек на всеки четири минути .

" Затварянето беше последното оръжие, с което трябваше да се оправим с ковид, само че откакто случаите нарастват толкоз бързо, трябваше да използваме това оръжие ", означи той.

Общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Индия доближи 16,96 млн. души, от които са умряли 192 311 души , откакто още 2 767 души са умряли през последното денонощие , което също е връх от началото епидемията в страната, демонстрират данните на министерството на опазването на здравето.
 Коронавирус: Индия с нов международен връх за инфектирани в границите на 24 часа
Коронавирус: Индия с нов международен връх за инфектирани в границите на 24 часа

332 730 души са дали позитивна проба за заразяване с ковид

Само през последния месец инфектираните в границите на 24 часа са се нараснали осем пъти, а умрелите - 10 пъти. Здравните специалисти споделят, че броят на смъртните случаи евентуално е надалеч по-висок .

Страната с 1,3 милиарда души население е на ръба на филантропична злополука , предизвести Ашиш Джа, декан на Училището за публично здраве към Университета Браун, в обява във " Вашингтон пост ".

" Сърцата ни са с индийския народ в разгара на ужасяващата COVID-19 зараза ", написа американският държавен секретар Антъни Блинкън в " Туитър ", като добави: " Ние работим в тясно съдействие с нашите сътрудници в индийското държавно управление и бързо ще разгърнем спомагателна поддръжка за хората в Индия и индийските герои в опазването на здравето . "

Съединени американски щати се сблъскаха с рецензии в Индия поради контрола си върху износа на първични материали за ваксини , въведен посредством Закона за произвеждане в защитата и обвързваното с това ембарго за експорт през февруари.

Серумният институт в Индия (SII), най-големият производител на ваксини в света, този месец прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън да анулира ембаргото върху износа на американски първични материали, което вреди на производството му на ваксини на AstraZeneca.

Други като американския конгресмен Раджа Кришнамурти приканиха администрацията на Байдън да отпусне неизползвани ваксини на Индия.
 Индия с световен връх - близо 315 000 инфектирани за денонощие
Индия с световен връх - близо 315 000 инфектирани за денонощие

Преди това международният връх за най-вече нови случаи на ковид в страна за денонощие бе в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР