Индия отбеляза най-голям дневен ръст на новите случаи с коронавирус

...
Индия отбеляза най-голям дневен ръст на новите случаи с коронавирус
Коментари Харесай

Индия с рекорден дневен ръст на новозаразени с COVID-19

Индия означи максимален дневен растеж на новите случаи с ковид от пет месеца насам, съобщи Ройтерс.
За последните 24 часа в страната са били регистрирани общо 68 020 новозаразени, заяви здравното министерство. Това е най-голямото нарастване на база денонощие след 11 октомври, сочат калкулации на Ройтерс.
Три дни подред броят на новите случаи надвишава 60 хиляди, само че днешният индикатор е към момента надалеч под пика с над 90 хиляди нови случая през септември. Втората вълна на разпространяването е засегнала основно в богатия щат Махаращра, където е открит нов отрицателен връх с 40 414 нови случая от вчерашния ден.
В щата има ограничавания за пътуванията и вечерен час, само че управляващите обмислят да наложат и цялостно затваряне. От началото на пандемията преди година в Индия са били регистрирани повече от 12 милиона случаи с ковид, което извежда страната на трето място в света по безспорен броя на инфектираните след Съединени американски щати и Бразилия.
Експерти обаче споделят, че поради незадоволителното тестване първоначално същинският брой на инфектираните в Индия може да надвишава 300 милиона. По данни на държавното управление в осем от 29-те индийски щата са съсредоточени 84.5% от всички случаи с ковид.
За последното денонощие умрелите в страната са 291 и те възлизат към този момент на 161 843 общо. В някои щати са наложени ограничавания върху събиранията на хора на обществени места поради идните в края на седмицата религиозни празници - хиндуистки и мюсюлмански.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР