Индия обмисля искане от страна на Tesla за намаляване на

...
Индия обмисля искане от страна на Tesla за намаляване на
Коментари Харесай

Индия обмисля намаляване на митата за електромобили, за да привлече Tesla

Индия обмисля искане от страна на Tesla за понижаване на митата за импорт на електрически коли като изискване за създаване на цех в страната, оповестява Financial Times, базирайки се на държавни чиновници. Според двама източници, осведомени с въпроса, Tesla е поискала първична митническа отстъпка, която ще ѝ разреши да компенсира високите индийски мита от 70% за коли на стойност под 40 хиляди $ и 100% за транспортни средства на стойност над 40 хиляди $.

" Тяхното мнение постоянно е било, че се нуждаят от някои митнически отстъпки най-малко в междинния интервал ", заявя пред изданието един от чиновниците.

Според източниците на изданието премисляната понижена ставка ще бъде 15% за електрически транспортни средства от всички ценови диапазони, само че те прибавят, че въпросната политика към момента не е съгласувана с индийското държавно управление.
Реклама
" Искаме да създадем пакет, който да е добър за Индия и който да не се трансформира в преференциален пакет за една компания ", сподели един от чиновниците по отношение на препоръчаната скица за електрически автомобили. " Другите са свободни да се възползват от този интервал, при изискване че дават отговор на този тип условия. "

Високите мита на Индия за моторни транспортни средства, предопределени за стимулиране на локалното произвеждане, са дълготраен проблем за задграничните производители на коли. Англия упорства за тяхното понижаване като част от договарянията на двете страни за съглашение за свободна търговия. Разширяване в Индия Ръководителите на Tesla са се срещали с индийски представители най-малко три пъти през миналата година. През юни индийският министър председател Нарендра Моди се срещна с Мъск в Ню Йорк по време на държавно посещаване в Съединени американски щати, като го е призовал да прегледа Индия като индустриална база.

В диалозите си с индийското държавно управление Tesla е декларирала, че може да сътвори автомобил за по-малко от 30 хиляди $, краткотрайно наименуван Model 2, който компанията да продава в Индия и вероятно да изнася за останалата част от района, употребявайки страната като индустриален център.

Пиюш Гоял, индийският министър на търговията, пътува до Сан Франциско, с цел да взе участие в срещите на Индо-тихоокеанската икономическа рамка и на форума на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие.
Реклама Свързани публикации Tesla ще създава на ниска цена модел за 25 хиляди евро в гигазавода си в Берлин 7 ноември 2023, 07:57 Tesla, GM и Ford стават внимателни в разширението на производството на електрически автомобили 28 октомври 2023, 11:37 Ердоган предложи на Мъск Tesla да построи цех в Турция 19 септември 2023, 08:37 Tesla залага на безжично зареждане с покупката на немския стартъп Wiferion 2 август 2023, 10:20
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР