Индия, Нигерия и Тайланд са класирани на първите три места

...
Индия, Нигерия и Тайланд са класирани на първите три места
Коментари Харесай

Държавите, които приемат най-много криптовалути

Индия, Нигерия и Тайланд са класирани на първите три места в " Глобалния показател за приемане на криптовалути - 2023 Global Crypto Adoption Index на, представен от международните крипто уеб сайтове. Това ясно демонстрира, че страните с по-ниски междинни приходи са водещи в приемането на криптовалути от популацията.

Компанията за блокчейн разбори разгласява фрагмент от собствен отчет, от който виждаме, че Централна и Южна Азия и по-широките райони на Океания преобладават в горната част на нейния показател. А 6 от първите 10 страни са в точно тази част на света, написа Cointelegraph.
 Снимка 621559
Източник:

Индийската скица

Уникалната скица на Индия за приспадане на налог при източника, прилагана към преводите с криптовалути, изисква за всички преводи да се начислява налог в размер на 1%.

Той би трябвало да бъде приспаднат от салдото на потребителя сега на договорката, с цел да може тя да бъде приключена.
 Инвеститорите, които изтеглиха $500 милиона от крипто артикули
Инвеститорите, които изтеглиха $500 милиона от крипто артикули

85% от отлива на средства са в Биткойн

Използването на криптовалути на световно равнище е намаляло след краха на FTX

В същото време страните с по-нисък междинен приход, разпознати в границите на класификацията на Световната банка на нациите по благосъстояние, демонстрират най-силно възобновяване на всеобщото приемане на криптовалути през последните 12 месеца.

Именно страните с невисок междинен приход са единствената категория, чието всеобщо приемане остава над равнището, на което беше през третото тримесечие на 2020 година, тъкмо преди последния бичи пазар, разясняват крипто специалистите.

Държавите от тази категория имат възходящи промишлености и население и съставляват над 40% от международната популация

Ако това са страните на бъдещето, то данните ясно демонстрират, че крипто ще бъде огромна част от това бъдеще, считат анализаторите.

Докладът им демонстрира още, че институционалното приемане, подтиквано от организациите в страните с високи приходи, набира скорост макар продължителния мечи пазар.

Според прогнозите евентуалното приемане на криптовалутите ще бъде " изпод нагоре и от горната страна надолу ". Или казано другояче, тези активи ще обслужват потребностите на консуматори както от страни с високи приходи, по този начин и от разрастващи се страни.
 Страните в света с максимален рандеман на криптовалути
Страните в света с максимален рандеман на криптовалути

Възможно ли е преразпределение на този пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР