Индия, намаскар!, който се превърна в неочаквана индийска фиеста с

...
Индия, намаскар!, който се превърна в неочаквана индийска фиеста с
Коментари Харесай

Празникът Индия, намаскар! - фиеста с огромен положителен заряд

" Индия, намаскар! ", който се трансформира в непредвидена индийска фиеста с голям позитивен заряд. Както несъмнено знаете от телевизионните сериали " намаскар " значи " здравей ". Репортаж на Даниела Кънева и оператора Олег Георгиев.

Първи са децата от детските градини и началните класове. Към обяд след учебно заведение идват и по-големите. А от сутринта хората на Монна Каушик от сдружението " Девъм " са трансформирали със свещички - като на празника на светлините Дивали, и комбинация от ранголи - фигури от цветя за шанс, по този начин голямото предверие на музея, че с влизането си още попадаш в една Малка Индия. И стартира концерт презентация - с типичен танц на Виктория Маринчева.

И най-малките даже снимат с телефоните си. Покоряват ги децата йоги на Вера Захариева от Федерацията по йога. А възторг създават дребните танцьорки на Боливуд танци от 79-то Столично учебно заведение " Индира Ганди ", в което 35 години се учи хинди.

Н. Пр. Пуджа Капур - дипломат на Индия: Невероятно! Толкова дребни деца да танцуват наши типичен и боливудски танци, да се учат да пишат на хинди и да рисуват с кана... Такъв голям интерес към културата на Индия не съм си и представяла. Това е най-върховният миг, откогато стъпих на българска земя - нямам думи.
Пуджа Капур - от новото индийско потомство дипломати, в действителност се захласва по нашите деца. И незабавно желае да организираме същата фиеста и на поляната в резиденцията ѝ в полите на Витоша.

Най-много деца се натрупат в къта за облекло и традиции на сдружението " Девъм ", при индолозите от Софийския университет, където Николай Янков ги учи да пишат на хинди. А тук се учат да рисуват с кана и да играят индийски шах. Така в духовната ни историческа обител се сливат Изтока и Запада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР