Индия надмина Китай по потвърдени случаи на зараза с коронавируса,

...
Индия надмина Китай по потвърдени случаи на зараза с коронавируса,
Коментари Харесай

Заразените в Индия се увеличават

Индия надмина Китай по доказани случаи на болест с ковид, откакто здравното министерство в Делхи заяви, че те са към този момент 85 940 в страната. За последното денонощие те са се нараснали с 3970. Починалите досега от COVID-19 са 2752 души - нарастване със 103 от през вчерашния ден, заяви AP.

Най-новите данни за Китай са надлежно 82 941 инфектирани и 4633 умряли от началото на епидемията, тръгнала от град Ухан. Най-засегнат от болестта в Индия е щатът Махаращра с 29 100 случая, следван от Тамил Наду с 10 108, Гуджарат с 9931 и столицата Делхи с 8895.

Очаква се министър председателят Нарендра Моди да разгласи през уикенда дали ще продължи карантината, наложена преди 54 дни. В началото на месеца държавното управление стартира последователно облекчение на рестриктивните мерки, с цел да бъде възобновена икономическата активност. Разрешено бе отварянето на дребните магазини по места и отчасти бе обновено придвижването на пътническите влакове, с цел да се помогне на служащите мигранти, блокирани надалеч от родните си места, да се завърнат при фамилиите си.

В момента десетки хиляди мигриращи служащи бродят из страната, търсейки някакъв метод да се доберат до родните си места - в препълнени автобуси, в каросерии на камиони или напряко пешком по железопътните релси. Някои от тях са съпроводени от бременни дами и дребни деца. В жегата, обзела страната, това още повече ускорява заплахата от клъстърни гърмежи на болестта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР