Индия иска да бъде сред петте най-големи производители на полупроводници

...
Индия иска да бъде сред петте най-големи производители на полупроводници
Коментари Харесай

Индия иска да доминира в индустрията за чипове до 5 години

Индия желае да бъде измежду петте най-големи производители на полупроводници в света през идващите пет години. Тази поръчка дава министърът на електрониката, осведомителните технологии, железниците и връзките Ашвини Вайшнав. " Смятаме, че през идващите пет години ще бъдем измежду петте най-големи страни за произвеждане на чипове в света ", разяснява той, представен от CNBC.

По данни от края на предходната година Тайван държи към 46% от световния потенциал произвеждане на полупроводници, следван от Китай (26%), Южна Корея (12%), Съединени американски щати (6%) и Япония (2%), съгласно компанията за пазарно изследване TrendForce.

Индия ще напредне на фона на стремежите на от ден на ден компании да понижат зависимостта си от Китай.

Миналата седмица американският колос от бранша Qualcomm отвори нов център в Ченай. Той ще се концентрира върху проектирането на безжични технологии и ще сътвори 1 600 работни места в страната.

" Започнахме да влагаме в Индия, преди тя да стане известна. Изграждаме наличие в Индия към този момент повече от десетилетие ", декларира изпълнителният шеф на Qualcomm пред CNBC.
 Сам Алтман желае да набере над $5 трилиона за нови чипове. Да, трилиона
Сам Алтман желае да набере над $5 трилиона за нови чипове. Да, трилиона

Изпълнителният шеф на OpenAI желае тотално да промени полупроводниковата промишленост

Миналата седмица министър-председателят Нарендра Моди откри три завода за полупроводници. Един от тези фабрики е взаимно дружество сред Tata Electronics и тайванската Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp. Председателят на PSMC Франк Хуанг пък разяснява, че задачата е да се сътвори първият полупроводников чип в Индия до 2026 година

Ашвини Вайшнав предвижда, че световният бранш на полупроводниците ще коства трилион $ през идващите седем години, поради огромния потенциал от гении и фокуса на страната върху увеличение на индустриалните си благоприятни условия.

" Това е подобаващият миг да сме в полупроводниковата промишленост и ние доста бързо спечелихме доверието на цялата международна промишленост ", добави министърът.

Доставчикът на Apple Foxconn - Hon Hai Precision Industry, разгласи през ноември, че възнамерява да влага над 1,5 милиарда $ в Индия, с цел да извърши своите " оперативни потребности ".

" В международен мащаб всички компании гледат на Индия като на естествена дестинация за идващото капиталово решение ", разяснява министърът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР