Индия има положителни намерения и отворен ум по отношение на

...
Индия има положителни намерения и отворен ум по отношение на
Коментари Харесай

Индия е отворена към разширяването на БРИКС

Индия има " позитивни планове и отворен разум " във връзка с разширението на групата от страни БРИКС, сподели външният министър Винай Мохан Кватра  в понеделник.

" Не желаеме да предрешаваме изхода от полемиките по отношение на разширението на БРИКС ", сподели той преди срещата на върха в Йоханесбург. Срещата включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Според Кватра, БРИКС разисква стимулиране на търговията в национални валути. Но макар че Бразилия и Русия загатнаха опцията за обща валута за блока, това не е част от дневния ред.

Руският президент Владимир Путин ще направи виртуално послание към срещата на върха, а неговият външен министър Сергей Лавров ще участва вместо него.

Физическата среща ще бъде първата за водачите на страните от БРИКС от 2019 г . насам и разширението е съществена част от нейния дневен ред.

На фона на недоволството от преобладаващия международен ред, да се причислят към групата, с цел да я трансфорат в първенец на " световния юг ".

Кватра сподели, че защото групата разчита на постигането на консенсус, нейните членове ще би трябвало да се спогодят по отношение на критериите за това по какъв начин тя би трябвало да бъде разширена и ръководена.  с концепцията за разширение.

" Съществена част " от полемиките се концентрираха върху стимулирането на търговията посред им в локални валути, сподели Кватра.
 Путин и Раиси разискаха възможното участие на Иран в Брикс
Путин и Раиси разискаха възможното участие на Иран в Брикс

Путин и Раиси също потвърдиха поддръжката си за по-нататъшното развиване на двустранните връзки в търговията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР