Индия има намерение да подпише с Русия споразумение а закупуването

...
Индия има намерение да подпише с Русия споразумение а закупуването
Коментари Харесай

Индия купува от Русия четири фрегати за $2,2 милиарда

Индия има желание да подпише с Русия съглашение а закупуването на четири фрегати за Военноморските сили на страната. Обсъждат се последните елементи на договорката за 2,2 милиарда $, написа индийският вестник The Economic Times.

Става дума за придобиването от Индия на четири бойни кораба от така наречен план 11356 - фрегати вид Talwar. Те са издигнати с потреблението на стелт технологии и оборудвани с установки за отвесно изстрелване на ракети.

Фрегатите от план 11356 са предопределени за нанасяне на удари по надводни и подводни плавателни съдове в близки океански морски зони, както из въздушни цели независимо или в състава на корабни групи. Те са въоръжени с 100-мм оръдие вид А-190, ударни и зенитни ракетни комплекси, както и торпеда. Фрегатата има водоизместимост 3620 тона и дължина 124,8 метра, като на нея може да се базират хеликоптери вид Ка-27. Автономното корабоплаване на фрегатата е 4850 благи, а оптималната скорост - 30 възли.

 Индия не се отхвърля от пазаруването на съветски ракети С-400 за $5,5 милиарда
Индия не се отхвърля от пазаруването на съветски ракети С-400 за $5,5 милиарда

Въпреки натиска от Съединени американски щати, притесняват се и от продажбата им на Пакистан

Едно от най-големите сред двете страни съглашение във региона на военното съдействие ще бъде подписано по време на срещата на Владимир Путин с индийския министър председател Нарендра Моди в Дели през октомври.

Две от фрегатите ще бъдат издигнати в корабостроителницата в индийския щат Гоа, а другите две в Калининград, отбелязва изданието, представено от съветските медии.

Индия може да заплати за фрегатите с рупии, доколкото глобите на Съединени американски щати усложняват пазаруването на оръжие от Русия и банките в Индия не могат да превеждат $ на фирмите от съветския военнопромишлен комплекс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР