Индия и Китай взеха полезно решение за намаляване на напрежението

...
Индия и Китай взеха полезно решение за намаляване на напрежението
Коментари Харесай

Лавров: Русия приветства решението на Индия и Китай за намаляване на напрежението по границата

Индия и Китай взеха потребно решение за понижаване на напрежението по противоречивата им граница в Хималаите, сподели през днешния ден съветският външен министър след диалози с китайския си сътрудник Ван И, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано денем Индия и Китай обявиха след среща в Москва, че са се споразумели да понижат избухналото ново напрежение и да подхващат стъпки за възобновяване на "мира и спокойствието ".

"Много ни е прелестно, че теренът в Москва даде опция на външните министри на Китай и Индия да проведат наситена, съдържателна среща, след която да създадат извеление, ориентирано към нормализиране на връзките и усмиряване на ситуацията по границата. Мисля, че това беше много потребно решение, изказване, потребна среща ", сподели Лавров на взаимна конференция с китайския външен министър.
Ван съобщи, че Китай се надява на необятна интернационална поддръжка за своята самодейност за гарантиране на световната осведомителна сигурност.

Лавров означи, че китайската самодейност се появява в миг, когато в Организация на обединените нации в последно време се разпростират полемики за нуждата от създаване на правила за отговорно държание в интернационалното киберпространство с оглед гарантиране на сигурността и суверенитета на страните членки.

Ван сподели, че въздушните връзки сред Русия и Китай ще бъдат изцяло възобновени, когато го разреши епидемиологичната обстановка.

"Даже в най-критичния миг от пандемията Русия и Китай не прекъснаха въздушните връзки, само че тяхната периодичност не е на такова високо равнище поради карантинните условия. С възстановяване на обстановката обаче ние последователно усилваме броя на полетите. Мисля, че когато обстановката го разреши, изцяло ще възстановим въздушните връзки ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР