Индия е регистрирала рекордния ръст от 1 553 новозаразени с

...
Индия е регистрирала рекордния ръст от 1 553 новозаразени с
Коментари Харесай

Рекорден ръст на новозаразените с коронавирус в Индия

Индия е записала рекордния растеж от 1 553 новозаразени с новия ковид (COVID-19) в границите на едно денонощие, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната към този момент е 17 615 души , оповестява " Асошиейтед прес ".

За последните 24 часа са умряли още 36 души , като с това общият брой на жертвите на ковид в страната към този момент е 559 души.
 Индия удължава блокадата след хиляди нови случаи от COVID-19
Индия удължава блокадата след хиляди нови случаи от COVID-19

Въпреки разрушителния резултат върху стопанската система

Епидемиолози предвиждат, че пикът на болестта може да бъде доближат не по-рано от юни . Въпреки това държавното управление реши да разхлаби някои от ограничаващите ограничения , които досега бяха измежду най-строгите в света.

От през днешния ден се позволява да бъдат отворени някои предприятия и да се правят селскостопански работи, където работодателите могат да съблюдават условията за обществено разграничаване и хигиеничните правила. Миграционни служащи ще могат да пътуват до работните си места, само че единствено в границите на дадения щат.

На фона на тези облекчения в страната се подхващат ограничения за внезапно нарастване на тестването за вируса и подготовка на лечебните заведения да могат поемат повече болни.
 Индия мъчно удържа ковид в препълнени квартали
Индия мъчно удържа ковид в препълнени квартали

Непосилна задача в бедните гета на страна с 1,3 милиарда население

В Мумбай, града с най-вече бордеи в Азия, градските управляващи считат да раздават лекарството срещу малария хидроксихлорокин на хиляди живеещи в бордеите в продължение на 14 дни, с цел да се откри дали медикаментът ще помогне да се забави разпространяването на вируса в място, където е невероятно да се изпълнят нормите за обществено разграничаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР