Индия днес повиши данъците върху вноса на стоки катоелектроника, играчки

...
Индия днес повиши данъците върху вноса на стоки катоелектроника, играчки
Коментари Харесай

Индия вдига данъците за вносните стоки

Индия през днешния ден увеличи налозите върху вноса на артикули като
електроника, играчки и мебели, с цел да даде подтик на вътрешното
произвеждане. Стъпката ще нанесе удар на шведската ИКЕА (IKEA) и други задгранични компании, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мерките, оповестени от министърката на финансите Нирмала Ситхараман в нейния бюджет 2020-21, идват на фона рецензиите от някои компании, че Индия от ден на ден прибягва до протекционистки правила, дискриминиращи задграничните компании.

При представянето на новите ставки държавното управление разгласи, че те подхождат на програмата " Произведено в Индия " на премиера Нарендра Моди, целяща да насърчи вътрешната индустрия.
Данъкът върху вноса на продукти, включващи кухненски принадлежности, вентилатори и дребни електроуреди, ще бъде подсилен до 20 %, а налогът за мебели като столове, лампи и матраци ще бъде вдигнат от 20 на 25 на 100.

Индийският филиал на ИКЕА изрази отчаяние от мярката. Мебелната верига, която се е заела с над 1,5 милиарда евро (1,7 милиарда долара) вложения в Индия, внася близо 75 % от стоките, продавани в страната.

Данъкът върху вносните играчки ще се утрои до 60 %, като това, съгласно почитан представител на сектора, ще засегне компании като Лего (Lego), Хасбро (Hasbro) и Мател (Mattel) и ще усили контрабандата на немаркови играчки от чужбина. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР