Индиректно, бившият министър на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов

...
Индиректно, бившият министър на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов
Коментари Харесай

Горанов обясни за проблемите с данъците на Лукойл, индиректно обвини Станишев и Орешарски

Индиректно, някогашният министър на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва, упрекна Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Петър Чобанов за проблемите със събирането на налозите от " Лукойл ". В изявление за Българска национална телевизия той не уточни имената им непосредствено, само че загатна, че в цитирания от него времеви интервал елементарно може да се ревизира кой е бил министър председател и кой министър на финансите. 

" Оказва се, че през 2008 година " Лукойл "  декларира и данъчната администрация признава огромна загуба от няколко стотин милиона. Нашето законодателство разрешава 5 години подред да приспадаш загубата, която си отчел в избран интервал. През 2013 година " Лукойл " още веднъж регистрира голяма загуба и тя още веднъж е приета от българската страна ", уточни той.

През 2008 година министър-председател на България е Сергей Станишев, а финансов министър - Пламен Орешарски. През 2013 година министър председател е Орешарски, а министър на финансите - Петър Чобанов. 

Горанов акцентира още, че сигурно " Лукойл " печели от дерогацията на съветски нефт. Според него е " подозрително " какъв брой ревниво се пази " Лукойл " от това да премине по-бързо към преправка на различен вид петролни артикули. 

Той изясни още, че в случай че гледаме на макроикономическо равнище, българинът забогатява. Но и че в същото време много хора с по-ниски приходи обедняват.  " Като цяло,обществото забогатява. Оттам-нататък можем да приказваме за диспропорции и неравенства ", добави Горанов. 

Относно плануваните данъчни промени, той заключи: " Освен забавни заглавия по медиите,  няма да донесат събираемост ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР