Ин хаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на

...
Ин хаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на
Коментари Харесай

Гълъб Донев пожела на депутатите със същия устрем, с който препитват кабинета му, да правят и закони – за два дни задали 70 въпроса към министрите

„ Ин хаус ” поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства ”. В това бе безапелационен при започване на днешното държавно съвещание служебният министър председател Гълъб Донев.

Той изясни, че кабинетът му е подготвен със Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности. Според него “независиямият орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой за сметка на цялото общество “.

Правителството е готово и с промени в Закона за публичните поръчки, с които се не разрешава на изпълнителя да превъзлага поръчката, планува се глоба при положение на нарушение на възбраната.

Кабинетът ще утвърди и спомагателни 20 млн. по бюджета на общественото министерство за погашение на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 400 лева

“Ударна вълна ” от депутатски въпроси към Министерския съвет, регистрира още Донев.

„ За първите два дни от активността на 48-ото Народно заседание са заложени към 70 въпроса. Забелязвам ударници в съревнованието за най-питащ депутат, както и министри, които са първеници в катгорията “най-питан министър ”. Засега води Иван Шишков, към него има 18 въпроса ”, добави Донев. И пожела депутатите със същия порив да се захванат и със законодателството.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР