Имунната система ни помага да се преборим с външни вредители,

...
Имунната система ни помага да се преборим с външни вредители,
Коментари Харесай

Да се предпазим от първите вирусни атаки

Имунната система ни оказва помощ да се преборим с външни вредители, с разнообразни бактериални офанзиви и неприятни климатични условия. Всеки от нас се ражда с присъщ (наследен от родителите), а в следствие, сблъсквайки се с разнообразни болести, придобива още защитни функционалности – добит, който се гради още с първата глътка въздух. Здравето ни директно зависи от имунния отговор, с който тялото ни реагира на външните и вътрешни закани - вируси, инфекции, пострадвания, бактерии. При промяната на сезоните постоянно объркваме имунната си система и вместо да й оказваме помощ, в действителност й пречим в нейната функционалност.

За да се подготвим за внезапните температурни и климатични промени в прехода от топло към студено, от слънце към дъжд, а по-късно и сняг, което е стрес за организма, би трябвало да сме прозорливи, непрекъснати и систематични. Важното е да стартираме от в този момент, когато дните са още топли и можем да си позволим разходки, сезонни плодове и зеленчуци. А не да се сещаме, когато застудее и организмът ни не е квалифициран.

Балансирано, пълноценно хранене – Ние сме това, което ядем. Това предписание не важи единствено за външния тип, само че и за здравето и прочувственото ни положение, изключително когато ни следва смяна, каквато е промяната на климата, връхлитащите нови вируси и простудни болести. Всички знаем, какъв брой е значимо да се храним постоянно, разнообразно и здравословно. Знаем, само че като че ли го забравяме. Наблегнете на храната, богата на витамини, минерали и белтъчини. Консумирайте повече плодове и зеленчуци, по опция с явен генезис (биопродукти). Хапвайте не мазно месо, в чист тип – не смляно, модифицирано на салами, сурово сушено, осолено, пушено и така нататък Пийте задоволително – 2,5-3 л. на ден – тя в действителност е жизненоважна. Наблегнете на – той е естествен антибиотик и укрепва доста вашата имунна система. Шепа дневно също усъвършенстват качеството на вашето здраве, и произходните му артикули са чудесна опция и сурогат на сладките изкушения. Доказано е, че рафинираната захар намалява а. В никакъв случай, не прекалявайте, даже и с потребните неща. Хранете се умерено и разнообразно. По опция намалете потреблението на алкохол, газирани и кофеинови питиета, цигари,, мазно и сладко. Това са „ мъртви артикули ”, цялостни с консерванти, отрови и нездравословни субстанции. Те единствено затормозяват функционалностите на организма ви и ви вредят, намаляват имунната отбрана и подготвят към болести.

Подобряване на тонуса – нищо хубаво не се случва в застой. Движете се, спортувайте – ходете пешком, най-малко по 30 минути всеки ден, практикувайте, танцувайте, плувайте, запишете се на някакво групово спортно мероприятие, бягайте, правете си дълги разходки измежду природата, при всеки комфортен случай. Само не се застоявайте и не се обездвижвайте. Вече се оферират толкоз доста други възможности и информация по какъв начин да си изградим двигателна и спортна просвета. Възползвайте се от другите хрумвания, а и можете да намерите нови другари и да се освежите и прочувствено. Това поддържа и тялото и духа здрави, ускорява функционалностите на имунната система и прави организма по-устойчив на външни вредители. И не забравяйте – умерено, надълбоко, непрекъснато.

Хомеопатичните способи, естественото лекуване и билките също са добра опция и част от комплексната подготовка за прехода към сезона на настинките и зимните заболявания. Изобщо, силата на природата и нейните блага под формата на най-различни билки, биопродукти и други. Пийте билкови отвари – топли, не горещи, подсладени с мед, не със захар, правете си вани с ароматни соли, обтривайте кожата си с наслойка от кафе, с морска сол, с пилинг гелове – по този начин подобрявате кръвообращението и функционалностите на вътрешните органи и системи. Превантивно може да се пие, чай от, сироп от и други

Режим на съня – не е задоволително просто да спим. Трябва да спим задоволително, в избраните от природата за това часове. Доказано е, че най-здравословният сън е от 22 ч. нататък и следва да е най-малко 6-8 часа. Ако се събуждате отпаднали, недоспали, подути, нещо не е наред. Сънят ви не е пълностоен,. Или сте в стресова обстановка и имате психически проблеми, или имунната ви система сигнализира, че се задава здравословен проблем. Сънят е една от главните витални нужди. Системното недоспиване и неприятното качество на съня утежняват и вашите защитни механизми, вършат организма по-уязвим и предразположен на отрицателни външни въздействия – изключително през преходните интервали на годината. Тялото просто има потребност да се пренастрои и му би трябвало време - с първокласен сън ще премахнем напрежението и ще му дадем тази опция.

Погрижете се освен за физическото, само че и за психическото си здраве. Избягвайте стресови обстановки, обградете се от положителни хора и среда, намерете си приятни занимания, които да ви разтоварват и да ви зареждат с хубави страсти. са превъзходен избор – дали ще рисувате, ще свирите, ще пеете, ще танцувате, плетете, градинарствате или четете някоя забавна книга, все е по-добър избор пред това, да стоите пред тв приемника и да сменяте каналите - запълнете свободното си време с качествени занимания. Позитивната конфигурация към света е гаранция за по-добро здраве и въодушевление.

са отлично средство при комплексното поддържане на положително здраве – още от дълбока Древност са се практикували най-различни типове масаж. Те имат благотворно въздействие върху нашето тяло и го поддържат в кондиция да се оправя с външни вредители. Правилното протичане на био силите в човешкия организъм е предмет на цели науки.

Лична хигиена – още от деца ни учат какъв брой е значима тя. Всички знаем какъв брой е значимо да я поддържаме, изключително в предгрипни и грипни интервали. Едни добре измити ръце, и ежедневен душ ни избавят от доста неприятни вирусни болести. Освен това силата на та върху човешкото тяло е незаменима.

Не забравяйте, че нашето здраве е най-важният запас, който имаме, първоосновата за всичко останало. То е неразривна цялост от голям брой съставни елементи, от които методът ни на мислене, на живот и на светоусещане са основополагащи и определящи, хода на неговото развиване и положение. Длъжни сме да го ценим, да го поддържаме, да се грижим за него навреме и с неизменност и обич.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР