Имигранти спечелиха кметските избори в два града в Германия и

...
Имигранти спечелиха кметските избори в два града в Германия и
Коментари Харесай

Имигранти спечелиха кметски постове в Германия

Имигранти завоюваха кметските избори в два града в Германия и сервираха изненада на фона на продължаващите разногласията към казуса с бежанската вълна, оповестиха локални и международни медии.

Румънецът Октавиан Урсу завоюва втория тур на изборите за кмет в град Гьорлиц, побеждавайки " Алтернатива за Германия " (АзГ). 51-годишният преселник от Румъния пристигнал в Германия през 1990 година и беше претендент на Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел. Той завоюва 55% от гласовете. Кандидатът на АзГ Себастиан Випел, който имаше преднина на първия тур, получи 44.9 на 100. През последните години Гьорлиц е обичано място за снимане на филми, в това число огромни продукции като " Грандхотел Будапеща " и " Гадни копилета ". Актьори, режисьори и други кинодейци, които са снимали в града, подписаха писмо, призоваващо жителите " да не се поддават на омразата и враждебността, различието и изключването ". " Алтернатива за Германия " осъди писмото като нежелателен съвет извън. Християндемократите пък трябваше да разчитат на други партии на балотажа, с цел да завоюват в 56-хилядния град на полската граница.

Датският предприемач Клаус Руе Мадсен се кандидатира като самостоятелен претендент и завоюва 57% от гласовете на извършения балотаж в град Рощок, където живеят над 200 000 души. Щефен Бокхан от Лявата партия получи 43 на 100 от гласовете. 46-годишният Мадсен е роден в Копенхаген и живее в Германия от 1992 година Преди двайсетина години той се засели в Рощок на Балтийско море. От шест години е ръководител на локалната комерсиална камара. Предизборната му акция се базираше на обещанието за прагматична политика и мощен акцент върху екологията. Мадсен беше заречен, че в случай че бъде определен, да съобщи на брачната половинка си ръководството на притежаваните от него пет мебелни магазина.

Тези победи се считат като тест преди изборите в Саксония и в прилежащата провинция Бранденбург по-късно т.г. Победата на Октавиан Урсу се преглежда като глътка въздух за Меркел, чиято огромна коалиция със социалдемократите беше разтърсена от сериозна загуба на изборите за Европейски парламент през май. " Алтернатива за Германия " и християндемократите в Саксония са с изравнени позиции преди вота. Прогнозите са крайнодесните да завоюват в Бранденбург, където социалдемократите завоюваха последните шест вота от обединяването на Германия през 1990 година

 

910812 АРЕСТ

Германските управляващи са арестували мъж по отношение на убийството на проимигрантски надъхан локален политик, като медии в Германия настояват, че обвиненият е крайнодесен деятел. В взаимно изказване полицията и прокуратурата оповестиха, че са арестували 45-годишен мъж в границите на следствието на убийството при започване на юни на видния локален политик Валтер Любке, член на ХДС на канцлера Ангела Меркел. Арестът беше осъществен въз основа на доказателства и ДНК, а обвиненият се яви пред проверяващ арбитър в Касел, където беше погубен Любке. Властите отхвърлиха да разясняват вероятен претекст, заявявайки, че ще дават спомагателна информация на медиите за ареста и напредъка на следствието през идващите дни. Любке, началник на градската администрация в Касел, се изрече в отбрана на мигрантите в разгара на европейската бежанска рецесия през 2015 година, привличайки яростта на крайната десница. След гибелта му стотици постове в обществените мрежи, свързани с десни екстремисти, приветстваха убийството му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР