Името на всеки автомобил е част от неговата идентичност, а

...
Името на всеки автомобил е част от неговата идентичност, а
Коментари Харесай

Кои са най-странните имена на автомобили в света

Името на всеки автомобил е част от неговата еднаквост, а и част от неговия триумф или пък крах на пазара. Има хора, за които колите са доста повече от средство за напредване. Именно те биха предпочели колата им да носи хубаво име, което да споделят с горделивост, когато някой ги попита.

Колкото до производителите, те най-общо се разделят на две съществени групи съгласно метода, по който кръщават моделите си. В едната са фирмите, които играят на несъмнено и употребяват числа и нереални концепции - да вземем за пример BMW и Mercedes-Benz.

Има обаче и други, които избират същински имена за своите коли. Вторият метод е много по-рисков, тъй като може да измислиш нещо гениално, което да се трансформира в същинска икона в автомобилния свят, само че може и да се провалиш стремглаво. Именно сходни противоречиви решения са деветте най-странни имена на модели от близкото минало.
 Снимка 423250

Ford Probe

Американците от Ford постоянно са били деликатни при подбирането на имената на техните модели. Все отново, на тях изискуем историческите Bronco, Escort и Raptor. Но имат и не чак толкоз положителни попадения, като Probe.

Това име може да значи доста неща, само че измежду най-популярните му смисли са хирургически инструмент за проучване, което не е измежду най- " секси " методите да кръстиш новия си модел. В последна сметка, американците осъзнават това и най-малко в Европа заместват модела с нов автомобил, наименуван Cougar.
 Снимка 423260

Suzuki Mighty Boy

Не сме напълно сигурни дали " Могъщо Момче " е хубаво или неприятно име за автомобил. Сигурно е единствено, че е малко необичайно. Автомобилът е основан през 80-те и съставлява дребен утилитарен автомобил с две порти и дребен трицилиндров мотор.

Продава се както в Япония, по този начин и в Кипър и Австралия, само че не съумява да пожъне триумф и производството му е прекъснато единствено пет години след старта му.
 Снимка 423261

Toyota Deliboy

Още едно " момче " от Япония. През 90-те Toyota взема решение да завладее по-голяма част от куриерския бизнес и основава Deliboy - име, което е композиция от британските " delivery " и " boy ".

Представлява дребен товарен ван, който се създава в границите на шест години. Трябва да признаем, че Toyota има една от най-големите моделни гами в историята, само че все пак рядко е успявала да изуми със странни имена.
 Снимка 423256

Mazda Scrum Van Buster

" Scrum " е британска дума, която най-често се употребява за стартова групировка в ръгбито. Тук-там се среща и със смисъла си за пепел от цигара и даже за група пингвини. Все неща, които не вървят ръка за ръка с автомобилостроенето.

Остава неразбираемо за какво от Mazda избират тъкмо това название за своя микрован, показан през 1989. Интересен факт е обаче, че лицензът е продаден и на Suzuki, които кръщават двойника на Scrum с още по-нелепото име Every.
 Снимка 423248

Buick Lucerne

Люцерната е бобово растение, произхождащо от Югоизточна Азия, което се употребява главно за фураж. Люцерн също по този начин е град в Швейцария и...име на модел на Buick. Историята мълчи за какво американците са избрали точно него за своя пълноразмерен седан, продаван от 2005 до 2011.
 Снимка 423258

Peugeot Bipper Beep Beep

Peugeot e от фирмите, които нормално употребяват числа за именуване на своите модели, само че от време на време вършат и изключения. Като в тази ситуация на Bipper Beep Beep. Не сме в детски комикс, по този начин е, само че би трябвало да признаем, че името е радостно. И необичайно.
 Снимка 423264

Citroen Nemo

Като стана въпрос за детски книжки, анимационни филми и комикси, няма по какъв начин да подминем различен френски автомобил с глуповато име - Citroen Nemo. Освен че това е името на рибата, която се изгуби в анимационния филм " В търсенето на Немо ", в превод от латински думата значи " никой ". Здравей, Citroen Никой.
 Снимка 423259

Renault Le Car

Силната френска поредност продължава с Renault Le Car. Името на този модел е микс от френски и британски и значи " автомобилът ". Дори да бяха употребявали френското название " la voiture ", отново щеше да звучи много необичайно.

Все отново, зад това име има известна логичност. През 70-те френската компания прави гражданска война в персоналната подвижност в Европа с паметния си модел Renault 5 и взема решение да придвижи този триумф в Северна Америка.

Там Renault се свързва с American Motors Corporation и стига до сделка точно те да създават Renault 5 за локалния пазар, само че защото името от една цифра се сторило неуместно, било определено " същинско " име - Le Car.
 Снимка 423251

Maserati Quattroporte

Eдва ли има човек на земята, който би оспорил естетическите качества на Maserati Quattroporte. Но какво е това име? Звучи добре, само че единствено тъй като е на италиански. В превод значи " четири порти ". Maserati Четири Врати. Направо божествено...
 Снимка 423249

Ferrari LaFerrari (пише се слято)

Глупавото име на този хиперавтомобил му е простено, единствено тъй като носи емблемата с черно конче на предния си похлупак. Когато излезе преди към пет години, тази кола шокира с нововъведения в региона на задвижването, дейната аеродинамика и дизайна, само че името й звучи женствено и...глупаво. Ferrari-то Ferrari.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР