Името на Васил Левски ще остане завинаги символ на несломимия

...
Името на Васил Левски ще остане завинаги символ на несломимия
Коментари Харесай

СНИМКИ Терзиев: Свободата започва тогава, когато живеем думите на Апостола

Името на Васил Левски ще остане вечно знак на несломимия български дух и на неговия блян към правдивост, самостоятелност и публично благоденствие. Това съобщи в словото си във връзка 151 години от обесването на Васил Левски столичният кмет Васил Терзиев.

Публикуваме цялото му слово без редакторска интервенция:

Кога е обесен Васил Левски – на 18 или на 19 февруари?

Преди 151 години тук губи живота си Апостола на свободата, с цел да трансформира в вечен идеала за България. Идеалът за чистата и свята република - свободна, самостоятелна, горда.

Всички ние, в този град, и всяко кътче на България, живеем върху завета на Левски.

Преди век и половина, Левски споделя, че “днешният век е век на свободата ”.

Свободата постоянно има недоброжелатели. Понякога външни, от време на време вътрешни. Свободата обаче стартира тогава, когато живеем думите на Апостола: “Нашата работа зависи от нашите лични старания. ”

Никога не трябва да забравяме това.

Всичко зависи от всеки от нас. Всички ние би трябвало да продължим делото на Апостола, като го преоткриваме и живеем всеки ден, всеки един от нас, във всяко свое деяние.

Да обединим старания и да работим за страната и града си в духа на Левски - с религия и решителност; да бъдем жители, които се гордеят с историята и работят за бъдещето.

“Нашето драгоценно родно място ще се нуждае от почтени хора, които да го водят по пътя на благоденствието, по този начин щото да бъдем равни на другите европейски нации ”, споделя Апостола.

Васил Левски е облик на обединяване. Виждаме това и през днешния ден с всички събрани представители на институциите в България на едно място, в респект на един знак, с всички хора.

Щом можем да се сплотяваме в респект към предишното, можем да отдадем значимото към него като работим безусловно за бъдещето.

Пожелавам на всеки един от нас, българските политици, да е виновен и заслужен пред народа си, без значение от събитията и ролята си.

Името на Васил Левски ще остане вечно знак на несломимия български дух и на неговия блян към правдивост, самостоятелност и публично благоденствие.

“Всичко се състои съгласно нас в нашите задружни сили. Против тях не може упорствувам и най-силната буря ”

Дълбок реверанс пред паметта и делото на Апостола на свободата!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР