Името на продуцента и изпълнител Claydee е свързано само с

...
Името на продуцента и изпълнител Claydee е свързано само с
Коментари Харесай

Първи световен музикален проект с българско участие

Името на продуцента и реализатор Claydee е обвързвано единствено с шлагери. В България през последните години той нашумя с " Mamacita Buena ", " Gitana ", " Loquita " с Eleni Foureira и " A Tu Salud ". Claydee има и личен лейбъл, който стои зад супер сполучливите планове на Coyot, Prince Karma, Bang La Decks. Статусът му на звезда се разгръща от Балканите, през Полша, Русия, Германия, Испания, Латинска Америка и Съединени американски щати.

През 2019 година Claydee открива видео на ALMA, което се върти в Гърция и скоро по-късно кани младата изпълнителка в студиото си в Атина. Така двамата основават част от музиката и текста на парчето на Coyot - " Devil In Disguise ". През септември 2021 година още веднъж се срещат, тъй като ALMA е поканена на проведения от Claydee интернационален креативен лагер за писане на музика. В рамките на една седмица дружно с някои от най-талантливите музиканти и създатели от Балканите и Англия основават голям брой нови песни. Авторският капацитет на ALMA и характерният ѝ вокал впечатляват всички. Не след дълго Claydee и неговите съдружници взимат решение да предложат на Вирджиния Рекърдс да обединят старания, с цел да започват международна кариера за нашето момиче.

Първият план на лейбъла Down2Earth, в който канят ALMA e " Mamma Mia " - съвременна денс eкстраваганза с главозамайващо видео. Творческата концепция за визуализацията е на самия Claydee, а за реализирането ѝ той кани своя персонален стилист Saint Larry и супер известния гръцки фешън дизайнер на облекла и аксесоари - Marios Karavasilis.

Световната премиера на " Mamma Mia " е на 17 юни под шапката на Helix Records - новата компания на някогашния притежател на Ultra Music, Patrick Moxey. Universal Music пък застават зад парчето в Полша и Румъния, където и двамата актьори към този момент имат известност. В България за разпространяването ще се грижи Вирджиния Рекърдс.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР