Името на Ботев не е Христо. Той се казва Христофор

...
Името на Ботев не е Христо. Той се казва Христофор
Коментари Харесай

Историк с бомба: Истинското име на Христо Ботев е Христофор, кръстили го на Колумб

Името на Ботев не е Христо. Той се споделя Христофор Ботев Петков. Така го е кръстил татко му - на името на Христофор Колумб. Това не са измислици, а истина. Неговата майка обаче не е била на мнението на Ботьо Петков и по тази причина го е наричала Ристо.
Затова за някои революционери той е бил прочут като Ристо или Христо. Но в писанията, когато той е ходил да учи зад граница и в кръщелното му той е записан като Христофор Ботев Петков, изясни историкът. Това разяснява пред 7/8 тв историкът Иван Тренев.

Поети се раждат. Оратори се построяват. Политици обаче можем да ги ринем под път и над път. В целия свят, освен у нас. Но дали сегашните политици и тогавашните могат да се нарекат почтени и да отидат пред бюста на Ботев и да кажат: " Апостоле, чист съм "!? Първо, би трябвало да почистим фалшификацията от нашата история, с цел да можем да вървим напред почтено и да имаме почтено бъдеще.

Ние сами предадохме Левски и убихме Ботев. Затова ние в този момент би трябвало да се учим от това изменничество, би трябвало да опознаем себе си. Има едно предсмъртно писмо в един списък, написано от Никола Обретенов - мъжът, който стои до Ботев на метри, когато го убиват, сина на баба Тонка. Този мъж написа писмо, за което споделя да се прочете 100 години след гибелта му. Там е истината за гибелта на Ботев. В изповедта си пред Екзарх Стефан той признава, че е в основата на убийството на Ботев. Няма по какъв начин Ботев да е погубен от османски патрон, защото е било вечер. А вечер османците не са воювали, защото вярвали, че по това време има таласъми. Затова вечер са отивали да ядат и да пият. Тогава Ботев е притеглен встрани от част от четниците и там става съзаклятието, описа историкът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР