Името му предизвикваше фурор по концертите, а песните му диктуваха

...
Името му предизвикваше фурор по концертите, а песните му диктуваха
Коментари Харесай

От поп сцената до сериозното кино: Руши Видинлиев 22 г. по-късно

Името му предизвикваше възторг по концертите, а песните му диктуваха трендовете и усета към българската музика при започване на 2000-те години. Няколко години откакто победи на поп сцената , Руши Видинлиев се потвърди и в ново занятие и завоюва самопризнание като сериозен и надарен артист. Кариерен завой, който за мнозина би се оказал неосъществим.

И до момента в който през днешния ден публиката не стопира да го приветства на музикалната сцена, в биографията си Руши към този момент е записал и някои от най-интересните кино проекти от последните години. 

В изгледахме на един мирис двата кино лентата, с които Руши потвърди, че може да вълнува с гения си в киното – „ Снимка с Юки “ и „ 18% сиво “. Това ни накара да си напомним шеметната му кариера и пътя, който той измина от поп сцената до основните функции на огромния екран.

 разрушава видинлиев фрагменти EON

Руши Видинлиев е роден на 3 август, 1980 година и учи първо в учебното заведение към Италианското посолство, а по-късно в Шотландия и Бристолския университет, където следва спектакъл и кино.

На музикалната сцена Руши дебютира през 2001 година с незабравимото парче „ Всичко се връща “. На идната година излиза първият му албум, а третият сингъл от него „ Il Ritmo Del Mio Cuore “ се трансформира в шлагерът на лято 2003 година , който чувахме на всички места.
                             

Следват още два албума и доста шлагери, измежду които няма по какъв начин да не се сетим за „ Ти беше “, „ Хотел ** “, „ Онзи “, „ Things are simple “ и един от най-успешните дуети по това време – „ Лъжи ме “ с Карла Рахал.

Освен реализатор, той е и създател на песни и си е сътрудничил с актьори като Графа, Георги Георгиев от Остава, Димо от P.I.F., Мария Илиева и доста други.

 разрушава видинлиев youtube

Скандалното видео към парчето „ Хотел ** “ го събира на екрана с модела Таня Илиева. Двамата се влюбват и имат две деца – момче и момиче.

Изявите на Руши на сцената бяха и не престават да са същински музикален театър с помощта на танцувалните му умения и артистизма, с който пленява публиката. Във всеки собствен видеоклип той наподобява изцяло друг, ловко влезнал в ролята си.



Още при започване на 2000-те години можеше да се чака, че в случай че прояви интерес към киното, Руши ще се радва на нови триумфи . От 2005 година той се снима в дребни функции в задгранични продукции , а първите му по-значителни са в „ Цветът на хамелеона “ (2012 г.) и „ Времето е наше “ (2018 г.).
                             

Главната роля в драмата „ Снимка с Юки “ (2019) притегля изключително внимание към гения му на екрана. Филмът е основан по роман от сборника „ На Изток от Запада “ на писателя Мирослав Пенков.

В функциите виждаме още актьорите Димитър Маринов, Весела Бабинова и Радосвета Василева, както и боксовата легенда Серафим Тодоров. Героят на Руши, Георги, се прибира в България със своята брачна половинка Юки , която е японка и с която се е срещнал в Канада.

 разрушава видинлиев фрагменти EON

В България двойката взема решение да се подложи на ин-витро процедури и в търсене на мира прекарва време в къщата на бабата и дядото на Георги в малко село .

Там Юки и Георги претърпяват драматичен случай , който прекатурва ориста им и държи интереса на феновете чак до развръзката на трогателната история.

 разрушава видинлиев фрагменти EON

След като се потвърждава в тази трагична роля, Руши Видинлиев съумява да надгради триумфа си в друга сполучлива екранизация по българска творба. Това е „ 18% сиво “ (2020) – филм, основан по емблематичния разказ на Захари Карабашлиев. Историята наблюдава връзката на Захари и Стела, които емигрират в Лондон.

 разрушава видинлиев фрагменти EON

След като Стела го напуща, Захари се насочва на бясно странствуване от Лондон до Берлин, по време на което се сблъсква с невероятни хора и непредвидени завършения . „ 18% сиво “ споделя една прочувствена и изненадваща история за индивида в търсене на себе си след опустошителна разлъка.

За ролята Руши получава премия на 66-тия Международен кинофестивал в Таормина (Италия).

Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от , на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове.  Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР