Името му не беше посочено, но стана ясно, че не

...
Името му не беше посочено, но стана ясно, че не
Коментари Харесай

Служител на Пентагона проявил Хавански синдром на срещата на върха на НАТО в Литва

Името му не беше посочено, само че стана ясно, че не е бил част от формалната делегация на Лойд Остин
Високопоставен чиновник на американското министерство на защитата, който е участвал на миналогодишната среща на върха на НАТО във Вилнюс, Литва, е имал признаци, сходни на тези, за които оповестяват американски чиновници, претърпели " Хаванския синдром ", удостовери Пентагонът, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. 

" Хаванският синдром " към момента се проверява, само че включва поредност от здравословни проблеми, датиращи от 2016 година, когато чиновници, работещи в посолството на Съединени американски щати в кубинската столица, оповестяват за ненадейно необяснимо напрежение в главата, болки в главата или ушите или замаяност.

Неразположенията на основни американски държавни чиновници или на техните фамилии бяха част от вчерашен репортаж на телевизионното предаване " 60 минути ", в който се допуска, че Русия стои зад случаите, един от които е станал по време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс през 2023 година

" Мога да потвърдя, че почитан чиновник на Министерството на защитата е изпитал признаци, сходни на тези, за които се оповестява при аномалните здравни произшествия ", съобщи през днешния ден пред кореспонденти заместник-секретарят по печата Сабрина Сингх.

Той обаче препрати въпросите за това дали Русия е имала роля, към разследващата общественост, която към момента проверява въпроса.

Служителят, чиято идентичност не беше посочена, не е бил част от формалната делегация на министъра на защитата Лойд Остин, която пътува до Вилнюс, сподели Сингх, а е бил там " настрана, като е взел участие в срещи, които са част от срещата на върха на НАТО ".

Сингх не сподели дали засегнатият чиновник е трябвало да потърси спомагателна здравна помощ, да се пенсионира или да прекрати осъществяването на отговорностите си, базирайки се на лекарската загадка.

През февруари Службата на шефа на националното разузнаване в своята оценка на заканите за 2024 година откри, че е " малко евентуално " задграничен съперник да е виновен за причиняването на мистериозните болести, само че означи, че разследващите организации на Съединени американски щати имат разнообразни равнища на доверие в тази оценка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР