Именитият русенски цигулар Светлин Русев ще изнесе в навечерието на

...
Именитият русенски цигулар Светлин Русев ще изнесе в навечерието на
Коментари Харесай

Светлин Русев с концерт на Айфеловата кула в навечерието на 24 май

Именитият русенски цигулар Светлин Русев ще изнесе в навечерието на 24 май концерт в сърцето на Айфеловата кула, оповестяват от Българският културен институт в Париж.

Събитието ще бъде на 23 май в зала „ Гюстав Ефел “, разкриваща изключителна панорама към града от първия етаж на безконечния знак на френската столица. По този метод един от най- известните ни на международната сцена музиканти ще зарадва феновете на класическата музика с елегантно, бутиково музикално преживяване. По този метод Българският културен институт в Париж ще означи празника на българската книжовност и просвета.

Светлин Русев ще изнесе солов цигулков рецитал с творби на Бах, Паганини, Петър Христосков, Флаусино Вале, Йожен Изаи.

Познат на публиката със своята виртуозност, музикална изразителност на осъществяване и грациозен неповторим жанр, Светлин Русев е свирил в доста от най-престижните концертни зали по света, измежду които Театър „ Шатле “, „ Концертхаус “, Болшой спектакъл, „ Концертхаус “ в Берлин, Alte Oper – Франкфурт, Palais des Beaux Arts в Брюксел, „ Сънтори Хол “ в Токио и др.  Работил е с някои от най-големите имена и е постоянен посетител солист на Националния оркестър на Франция, Оркестъра на националното радио на Франция, Сеулската филхармония, Токийската филхармония, Филхармонията на Йоханесбург и други оркестри, акцентират от БКИ и допълват, че концертът в „ Гюстав Ефел “ е единствената опция за парижките му фенове да го чуят онлайн, заради многочислените му задължения по света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР