Имената на всички пловдивски депутати от 16 и 17 РИК

...
Имената на всички пловдивски депутати от 16 и 17 РИК
Коментари Харесай

Ясни са пловдивските депутати! ПП вкарва едва трима местни от 7 мандата, в ГЕРБ са 6 от 6 от региона

Имената на всички пловдивски депутати от 16 и 17 РИК са ясни, откакто през вчерашния ден от ЦИК оповестиха мандатите в страната, а определените от две листи изпратиха своите уведомления. Очакванията, че гласовете от Турция ще пренаредят мандатите не се случи. Така Движение за права и свободи остава без мандат от Пловдив.

Разпределението на мандатите е следното: от Пловдив град – 4 за „ Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, по 1 – Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, „ Демократична България” и „ Възраждане”. В Пловдив област: 3 -„ Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, 2 – БСП; по един – Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане”.

В съвсем всички листи има определени депутати от два изборни региона, както водачите, по този начин и претенденти, които са обратно в листите.

Впечатление прави, че от „ Продължаваме промяната” от 7 мандата от пловдивските региони, локалните фрагменти са едвам трима.

След като Кирил Петков реши да влезе от софийския МИР, първият от Пловдив град, който влиза е проф. Христо Даскалов. Следващите двама от листата са софиянци – бизнес специалистът Александър Ракшиев и програмиста Йордан Манджуков. Последният четвърти мандат отива при Венцислава Любенова. Тя е пловдивчанка, като е от квотата на мандатоносителя ВОЛТ. Бизнес анализаторът е била претендент за общински консултант от „ Кауза Пловдив”.

В Пловдив област от три мандата единственият локален кадър е лидерът Росен Костурков, който е координатор на Политическа партия за града и региона. След него са културологът Гергана Данева и юристът Стою Сотев – и двамата от София.

Ситуацията в ГЕРБ е радикално друга от 6 мандата в двата пловдивски изборни региони всички са локални фрагменти. След отхвърли на Бойко Борисов да бъде народен представител от 16 МИР влизат – Иван Тотев, Радослав Чолаков и Стефан Шилев. В региона депутати са Дани Каназирева, както и представителите на Раковски Младен Шишков и на Асеновград доктор Иван Червенков.

Българска социалистическа партия ще има трима депутати, като и при тях всички са хора от района. От града народен представител става Иван Петков – Бебето, а от региона – лидерът Веска Ненчева от Карлово и Манол Генов.

ИНТ за трети път няма да имат нито един пловдивчанин в националното заседание. От 16 МИР влиза дипломатът Димитър Гърдев, а от Пловдив област Тошко Йорданов.

Новата партия в Народното събрание – „ Възраждане” ще имат по един депутат от Пловдив град и област. Това са водачите на локалните структури –юристите Елена Гунчева и Ангел Георгиев.

Единственият водач на политическа групировка, който влиза от Пловдив остана Христо Иванов. Той не бе определен от друга област, откакто Демократична България катастрофира във Велико Търново със своето 7 място. Председателят на „ Да, България” в оставка ще е и единственият народен представител от пловдивските листи.

Движение за права и свободи също ще имат един мандат от Пловдив област в лицето на Рамадан Аталай.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР