Имаше ясно геополитическо разделение при визитата на Зеленски. Путин не

...
Имаше ясно геополитическо разделение при визитата на Зеленски. Путин не
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Путин не иска само да победи, а да осъществи цивилизационна промяна над Запада

" Имаше ясно геополитическо разделяне при визитата на Зеленски. Путин не просто желае да победи Украйна, а да реализира цивилизационна смяна над Запада. Войната в Украйна не е лимитирано събитие ", това разяснява някогашната министърка на външните работи Надежда Нейнски в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

" Преди да стартира експанзията в Украйна Путин изпрати две писма - едно до НАТО и още едно до Съединени американски щати. В това писмо той искаше Съединени американски щати да изтеглят своето въоръжение от Централна, Източна, Югоизточна Европа и Балтийските страни ", напомни тя. 

По думите й успеха на Украйна във войната с Русия е значима, с цел да не може съветската експанзия да се популяризира в Източна Европа. 

  " Помагайки на Украйна, ние оказваме помощ на себе си. Русия се е прецелила и желае смяна в международния ред ", съобщи Нейнски.

" Геополитическото разделяне в България е доста мощно. То се съставлява от президента и от Българска социалистическа партия, и " Възраждане ". Евроатлантическото болшинство желае прозападна ориентировка, а другото болшинство, водено от Радев, вижда бъдещето на страната в обвързвана с Русия политика. Този спор се придвижва и в обществените мрежи. Руската агитация и съветското въздействие в България се насажда посредством подправени профили в обществените мрежи ", счита някогашната министърка. 

" За мен е смущаващо, че президентът сподели, че няма да бъде изпращана военна помощ на Украйна, до момента в който той е главнокомандващ. В случая имаме държавно управление, излъчено от парламентарно болшинство. Смятам, че позицията на България е декларирана най-ясно сега ", сподели още тя. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР