Имаше сериозни предложения, която не бяха приети. Такива предложения бяха

...
Имаше сериозни предложения, която не бяха приети. Такива предложения бяха
Коментари Харесай

Хасан Адемов поиска корона добавката към пенсиите да остане постоянна

" Имаше съществени оферти, която не бяха признати. Такива оферти бяха свързани с поддръжката за хората с увреждания и увеличение на обществената инвалидна пенсия. Това предложение коства към 20 млн. лева, само че ръководещите не одобриха това рационално състояние. " Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов в студиото на Българска национална телевизия по отношение на бюджета, който ръководещите са изготвили.

Според него политиката е добра тогава, когато се грижи за уязвимите групи. По думите му ръководещите са съумели да разтревожат всички пенсионери с някои от стъпките, които са подхванали.

“Общата коронавирус добавка би трябвало да влезе в цената на пенсията. Управляващите настояват, че ще продължат анализите до края на месец юни.

С какви принадлежности обаче ще се случи? Има няколко вероятни разновидността. Един от тях е индексация на пенсиите с годините стаж.

Той може да е повишен на 1,4. Другата допустима мярка е да се промени златното швейцарско предписание, тъй като то работи в страни със постоянна стопанска система, в които междинният обезпечен приход пораства стабилно”, изясни Адемов. Той предлага предвидимо нарастване на пенсиите със 7,1%.

Като по-сериозен инструмент дефинира преизчисляването на пенсиите: “Тези, които са се осигурявали на по-висок приход не печелят от това, че пенсиите се индексират на база на стажа”.

Като огромен проблем дефинира неналичието на диалози преди внасянето на бюджета в Народно събрание. По думите му инфлацията в края на годината ще бъде двуцифрена: “Политиката по приходите не би трябвало да бъде на парче, а осмислена и авансово съгласувана”.

“Управляващите ще имат доста огромни, в случай че продължат да работят по този метод - който стачкува му дават пари. Те заменят казуса с спомагателен финансов запас без да вникнат в дълбочина”, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Притеснителен е темпът на повишаване на дълга и недостига, безапелационен беше Адемов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР