„Имаше референдум, можем да го оспорим, може да не сме

...
„Имаше референдум, можем да го оспорим, може да не сме
Коментари Харесай

Според Льо Пен не е имало руска инвазия в Крим, а референдум

„ Имаше референдум, можем да го спорен, може да не сме съгласни с него, само че в никакъв случай не е имало военна инвазия в Крим “, акцентира Льо Пен пред радио France Bleu.

Кандидат-президентката на Националния общ брой, която ще се изправи на балотажа против сегашния френски държавен глава Еманюел Макрон, даде изявление за френското радио и в продължение на един час отговаряше на въпроси на слушатели.

Попитана за войната, стартирана от Русия в Украйна, Марин льо Пен посочи, че пази суверенитета на нациите и затова „ териториалната целокупност на Украйна “. Въпреки това тя счита, че Крим в никакъв случай не е бил нападан, този украински полуостров е анексиран от Русия през 2014 година, анексия, която Международният углавен съд счита за противозаконна. „ Имаше референдум, можем да го спорен, може да не сме съгласни с него, само че в никакъв случай не е имало военна инвазия в Крим “, акцентира Льо Пен.

Кандидат-президентката напомни, че е порицала Русия незабавно след началото на нашествието в Украйна. „ Това опонира на всичко, за което се боря за нациите и за хората по света ", съобщи тя. Критикувана за афишираната ѝ непосредственост с Владимир Путин, Марин Льо Пен отговори, че го е срещала единствено един път, „ т.е. доста по-малко от Еманюел Макрон “.

Льо Пен съобщи, че това, от което се опасява, е финален съюз сред Русия и Китай. „ Повторното присъединение, както сподели Еманюел Макрон, на Русия към Европа, явно е детайл от внасянето на сигурност на нашия континент и нашата страна (...). Най-голямата страна в света се съюзява с най-населената страна в света. Да оставим водещия международен производител на първични материали, който е Русия, с водещата международна фабрика, която е Китай. Мисля, че е огромна заплаха образуването на водещата военна мощ в света. Ще би трябвало дипломатично, когато войната завърши, когато бъде подписан кротичък контракт, да се опитаме да избегнем това обединение, което рискува да бъде заплахата за нас през ХХI век за нас ", заключи Марин Льо Пен.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР