Имаше предостатъчно предпоставки да имаме поне още 9 месеца кабинет,

...
Имаше предостатъчно предпоставки да имаме поне още 9 месеца кабинет,
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: ГЕРБ поиска ДПС да има място в регулаторите

Имаше премного предпоставки да имаме най-малко още 9 месеца кабинет, изрече мнение пред БНР Мирослав Иванов от ПП-ДБ. Той подсети поетите задължения преди 9 месеца, изброи направеното до момента и съобщи, че промените е трябвало да продължат, с цел да се реализиран огромните цели.

По думите му промяната на вътрешния министър е поискана още след митингите против БФС през ноември. Той е безапелационен, че е нечиста сделка изказванието, че ПП-ДБ са сложили като изискване промяната на вътрешния министър за това да има кабинет.

" Нито една фигура в границите на този кабинет не е била поставяна като изискване той да се реализира. Условието, което ние поставихме изрично, е да има ясно написани задължения с ясно посочени периоди за тяхното приемане ", изясни Иванов в изявление за предаването " Преди всички ".

Той уточни, че промяната в службите е била един от главните моменти за неналичието на предпочитание от страна на ГЕРБ. " Както и сътрудниците от ГЕРБ-СДС са държали да има непокътнато извънредно място на Движение за права и свободи при взимане на решения за попълване състава на регулатори, които изискват болшинство от 2/3 ", добави депутатът.

Поемането на ангажимент сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС може да се случи единствено и само, когато бъдат положени подписи от водачите на двете обединения, безапелационен бе Иванов. Все отново той счита, че ПП-ДБ не е изолирана групировка.

Депутатът напомни още какво е главното обвързване на един длъжностен кабинет – гарантиране и основаване на условия за осъществяване на почтени и свободни избори.

" Дотук имаше случаи, когато в границите на служебни кабинети не се е случвало тъкмо по този начин. Имаше основаване на напрежение, спекулации, които да повлияят на българските гласоподаватели в посока на гласоподаване или не гласоподаване за едни или други обединения ", изрече мнението си той. Според него сходни практики са извънредно неточни, неправилни и не би трябвало да са част от политическата ни реалност.

Той изрази вяра който и да е новият длъжностен министър председател, честните избори да са главният му фокус. " А не да се занимава с политики, с които да обвързват страната ни с контракти за години напред ", добави Мирослав Иванов.

Подадената оставка от заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова е била изненада за ПП-ДБ. На Мирослав Иванов не му е известно някой от парламентарната група да е оказвал какъвто и да е напън в тази посока:

" Ще бъде любопитно да чуем нейната версия – за какво това се случва в подобен миг, когато следва избор на длъжностен министър председател. Много се спекулираше дали това би трябвало да се случва в Народно събрание, моето мнение е, че това би трябвало да се случва в спокойна конюнктура, без да има политическия напън, който би имал в Народно събрание, т.е. да се сведе до българската общност посредством медиите ".

Според него изявлението на президента за регулаторите и квалификацията на техните ръководители не е било подходящо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР