Имаме странна ситуация в богата София - леви и дясно

...
Имаме странна ситуация в богата София - леви и дясно
Коментари Харесай

Андрей Райчев: На везната са отвратените от корупцията и статуквото, но кметът на София може и да падне

Имаме странна обстановка в богата София - леви и дясно сериозно настроени, само че в случай че надделеят класическите предубеждения, Фандъкова ще остане кмет, сподели той

Кой ще е кметът на София след 27 октомври социологията не може да каже, тъй като софиянци още не са решили. Това признаха социолозите Андрей Райчев от Галъп и Геновева Петрова от Алфа Рисърч. Двамата предвидиха, че Йорданка Фандъкова от ГЕРБ и самостоятелният претендент Мая Манолова, подкрепена от Българска социалистическа партия, ще се изправят една против друга на балотаж, съобщи Флагман. 

„ Какво ще се случи на балотажа не може да се каже, тъй като хората не са решили. Има една група от 150 000 души, които нямат мнение и гледат “, съобщи Райчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Тези избори са в цялостен контрастност с европейските, които се сведоха до отношение на злоба и не се случи нищо хубаво. На предходния избор ГЕРБ и Българска социалистическа партия дружно не събраха милион гласове “, добави той.

„ Причината е, че Българска социалистическа партия промени формулата си за присъединяване за първи път след 10 ноември. София не е червен град. Червените не са задоволително, с цел да излъчат нищо повече от участник в балотажа. Манолова не е претендент на Българска социалистическа партия. От партията не споделят „ Дай да създадем червен кмет “, а приказват за смяна и посланието е към тези, които могат да съборят това ръководство “, разяснява социологът от Галъп.

Социологическите изследвания демонстрират, че Фандъкова и Манолова са с близки позиции и отиват на балотаж, сподели пък Геновева Петрова.

„ Кандидатът на ГЕРБ и някогашният омбудсман са на везната. Кой надвива – отвратените от корупцията и нежелаещите да живеем повече по този начин, или вярващите, че София цъфти? Манолова сподели, че има два изхода от тези избори – статукво или смяна “, съобщи Райчев.

„ София е богат град. Имаме пари. 1,5 милиарда лв. е бюджета. Спомнете си преди 10-15 години какво беше – отпадъци, нечистотия, отвред неприятно... имаме странна обстановка – леви и дясно сериозно настроени и център на статукво. Ще станем ли очевидци на обединяване на критиците както стана в Будапеща, където кметът бе заменен или ще надделеят класическите предубеждения “, добави той.

„ Ако вършим прилика с това, което се случи в Будапеща, би трябвало да отбележим, че все още няма настройки за протестен избор. Затова и възможностите за смяна на ръководството не са толкоз огромни, колкото на някои им се желае “, сподели пък Петрова. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР