Имаме сериозни планове за разширяването на парк „Въртопо“, но са

...
Имаме сериозни планове за разширяването на парк „Въртопо“, но са
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова инспектира разширяването на парк Въртопо

Имаме съществени проекти за разширението на парк „ Въртопо “, само че са нужни процедури по отчуждаване. Това показа пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на първия стадий от построяването на столичния парк „ Въртопо “.

„ Тук преди няколко години идвахме да почистваме при една акция и мястото беше превърнато в бунище. Има към момента такива моменти – дерето тук е заринато с отпадъци. Те ще бъдат изчистени, само че аз ще помоля всички поданици на прилежащите квартали да не трансформираме това хубаво място в бунище “, насочи апел Фандъкова.

По думите ѝ вторият стадий на парка ще се направи откакто се отчуждат парцелите и има опция да се работи по въпросния терен, който е едно пространство тъкмо около реката, където ще е уместно за пикници.

„ Тази година работим по повече от 10 обекта. Вече се работи интензивно на втория стадий на „ Северен парк “. Знаете, че в „ Западен парк “ започнахме огромната, цялостна реорганизация със средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и надлежно работим и по по-малки обекти. Много е значимо присъединяване на районните кметове – тяхното подпомагане, надзор и помощ при разнообразни проблеми със собствеността. Надявам се всички сътрудници да са наясно какъв брой са значими тези планове, които се отразяват непосредствено на хората “, разгласи още столичният градоначалник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР