Имаме предимството, че сме партия, която може да разговаря с

...
Имаме предимството, че сме партия, която може да разговаря с
Коментари Харесай

Нинова: Има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата

Имаме преимуществото, че сме партия, която може да беседва с всички. Това съобщи вицепремиерът, министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, след консултациите на левицата с самостоятелните депутати.

Разговаряхме с депутатите, отделили се от „ ИТН “ по програмата по две елементи. Първо по програмата, която общо бяхме съставили и която е база за диалози, и второ – по предложенията на „ ИТН “. До на следващия ден те ще дадат своето мнение по новите оферти, защото на следващия ден би трябвало да затворим първия кръг от диалози – по програмата, уточни Нинова.

Те поддържат главната стратегия, другата седмица ще продължим диалозите по персоналния състав. Ние демонстрираме почтително отношение към всички депутати, без значение от техните вътрешнопартийни разлики, разделения, събирания. Разбираме, че задачата ни е доста по-голяма от персоналните несъгласия и егото. Така че, както видяхте, сме отворени и диалогични, с стратегия на първи стадий.

Бих обобщила дотук договарянията, че има висока степен на единодушие и поддръжка на програмата, която на следващия ден ще представим в финален вид, сподели още Нинова.

Всичко е преодолимо, стига да има благосклонност да реализираме единодушие и да има държавно управление. Водим договарянията институционално – с парламентарно показани партии и с самостоятелни депутати. Ние сега имаме преимуществото, че сме партия, която може да беседва с всички. Но имаме и извънредно тежката задача – да съберем хората, които изпаднаха в тежки несъгласия. Времето става извънредно значимо в тези договаряния. Не можем да държим мандата безпределно.

Радвам се, че можем да приказваме с всички, без значение от техните разлики и напъните ни най-после ще бъдат да ги съберем на една маса. Въпрос на воля е, успокоение, самообладание, причини и цел. Целта е да подсигуряваме непоклатимост на България и сигурност на българските фамилии, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР