Имаме пълно съдействие от всички търговски вериги и по-малки търговски

...
Имаме пълно съдействие от всички търговски вериги и по-малки търговски
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Към момента иззетите яйца с фипронил са милион и половина

Имаме цялостно подпомагане от всички търговски вериги и по-малки търговски обекти. Към момента конфискуваните яйца са към милион и половина. Продължават проучванията в птицефермата в Поликраище и сепарираме халетата.

Това сподели в утринния блок на БТВ земеделският министър Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила. "От птицефермата настояват, че са третирали единствено тревните площи с веществото фипронил. Във фермата се гледат и свободни кокошки, тъй че догатките, че има инфектирани животни са основателни. Изследванията не престават. Фипронилът е забарнен за отнасяне на продуктивни животни. Той може да се употребява за обезпаразитяване на домашни животни. Това е ясно на всички. За да има някаква заплаха за здравето, един 70-килограмов човек би трябвало да изяде 70-80 яйця в границите на няколко дни. От на следващия ден ще стартираме да качваме потребна информация на уеб страницата на министерството, с цел да могат жителите да се срещнат и в случай че има някакво разтърсено доверие, то да бъде възобновено ", разкри Порожанов.

"Решено е всички кокошки-носачки над 35 седмици от птицефермата да бъдат унищожени посредством екарисаж. Същото ще се случи и с яйцата. след привършване на инспекцията ще бъдат направени наставления. След като от птицефермата изпълнят всички наставления, те още веднъж ще могат да продължат да извършват активността си ", сподели още министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР