Имаме отлично сътрудничество с УНИЦЕФ, което трябва да продължи не

...
Имаме отлично сътрудничество с УНИЦЕФ, което трябва да продължи не
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Високо ценим активното сътрудничество с УНИЦЕФ

Имаме чудесно съдействие с УНИЦЕФ, което би трябвало да продължи освен в границите на България, само че и в районен и световен мащаб.

Това съобщи министър Екатерина Захариева по време на първата си среща с новия представител на УНИЦЕФ за България доктор Джейн Муита.

„ Закрилата и насърчаването на правата на детето е приоритет за България, залегнал във всички политики и дейности на страната ни в региона на правата на човека'', увери тя.

Министър Захариева осведоми своя посетител, че държавното управление работи интензивно в областта на законодателството, засягащо промяната в региона на детското правораздаване. Тя акцентира, че за приемането на съответните закони е належащо и повишение на информираността на обществото по отношение на отбраната правата на децата. Посочи, че България към този момент има опит в подготовката на съдии, прокурори и служители на реда за работа с деца.



Снимка: Министерство на външните работи

Д-р Муита от своя страна уточни, че към този момент знае доста за страната ни с помощта на взаимните начинания и изрече благодарност за оказваната поддръжка от България на други страни.

„ Поставихте България на картата на света във връзка с правата на децата. Поздравявам Ви за положените старания освен в рамите на Вашата страна, а и в световен мащаб “, добави доктор Муита, отчитайки и постигнатия триумф на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя дефинира като доста ползотворно и шерването на нашия опит в региона на отбраната на правата на децата с Армения и Грузия.

Представителят на УНИЦЕФ обясни задачите на Новата стратегия за съдействие с България (2018-2022 г.), като се планува тя да се концентрира в редица посоки: ранно детско развиване, даване на нови услуги за фамилиите на деца в риск, битка с ранното отпадане на деца от учебно заведение, промяната в детско правораздаване, предварителна защита на насилието над деца и мониторингова активност по повод правата на децата. Тази и идната година УНИЦЕФ ще се концентрира в противодействието на насилието в учебно заведение. Ще бъде извършена и разяснителна акция, която ще има за цел подкрепяне на различаването на типовете принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР