Имаме обща цел - целта е първо да има представителство

...
Имаме обща цел - целта е първо да има представителство
Коментари Харесай

Ваня Григорова прие номинацията за кандидат-кмет и представи Манифест за демократичен град

" Имаме обща цел - задачата е първо да има посланичество на елементарните хора в институциите и в ръководството ", уточни тя. " Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на ръководещите, а елементарните хора постоянно се усещат нечути ", означи Григорова.

" Другата причина, заради която се съгласих да приема това предизвикателство, е фактът, че от 33 години София се ръководи от десни партии ", сподели тя. Затова, по думите ѝ, си приказваме за ремонт на ремонта, че не доближават средства за обществени действия и че се аутсорсват обществени услуги.

Григорова уточни, че мотото на обединението, която би трябвало да се образува, е " София за всички " . На конференцията бе показан " Манифест за един либерален град ", подписан от Ваня Григорова.

Снимка: БТА

В него са разказани концепциите, които имат за превръщането на столицата в либерален град - децентрализация на финансовите средства за регионите, повече пари за опазване на здравето, спорт, обучение и обществени действия, прекъсване приватизацията на общинска благосъстоятелност.

Освен това плануват капиталова политика, подчинена на две съществени цели - създаване на детски градини и възкръсване на кварталите от периферията. Спиране на процесите на разделяне на учебните заведения на " елитни " и други ", написа още в манифеста.

От обединеното ляво желаят да се преразгледат концесиите, да се пристъпи към отговорно ръководство на столицата и към отбрана на трудещите се в нея. Синдикалният ѝ опит оказва помощ да познава добре проблемите в общината, а те се отразяват най-сериозно върху трудещите се в столицата.

Сред главните цели на Григорова е обзор на общинските услуги, които все още са отдадени за ръководство на частни структури. Концесията на водата в София е на дневен ред, а решение още не е взето, въпреки да имаше планове тя да се върне в общината.

Председателят на БСП-София Иван Таков
Снимка: БТА

Сметопочистването е друга значима тематика съгласно Григорова. Общинското сдружение е сложено на колене, не знае дали ще може да продължи да оперира на депото в Долни Богров. Това са основни въпроси, с които би трябвало да се заемем в първия миг, в който имаме инструмент за това, акцентира кандидатката за кмет на София.

Ще има акцент и върху обществените услуги, включително домовете за остарели хора и приютите, както и дефицита за детски градини.

Председателят на съдружния съвет на „ Левицата " Костадин Паскалев
Снимка: БТА

" Благодаря на всички партии и обединения, които повярваха в обединението, която следва да създадем, както че повярваха, че Ваня може да изнесе тази извънредно тежка борба със статуквото и сглобката. Имаме следващият провален мандат в Столичната община. Вместо да приказваме по тези тематики ни се сервира нещо толкоз тривиално като Паметника на руската войска и опита за демонтажа му ", съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков. И дефинира като извънредно провокативно ограждането на монумента. Той акцентира, че желаят да трансформират София да работи в полза на жителите, а освен за бизнеса.

Председателят на " Левицата! " Костадин Паскалев счита, че Григорова поредно и безкомпромисно отстоява обществената правдивост. И се разгласи за единна политика и единни претенденти. " Смятаме и имам вяра, че тя ще работи за решение на проблемите с градоустройството и презастрояването на столицата, за детски градини и учебни заведения, с градския превоз, с даването на качествени услуги на жителите във всички сфери на подготвеност на общината, за ефикасното потребление на средствата ", съобщи той. И даде обещание да работят в общ екип за решаването на тези проблеми.

" Политическата десница е обединена против българската памет, счита той. Единният ляв блок може да даде решения, които да възстановят достолепието на столичани. Нека го създадем дружно ", прикани Паскалев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР