Имаме много задълбочена дискусия и ясна представа за формулата, по

...
Имаме много задълбочена дискусия и ясна представа за формулата, по
Коментари Харесай

Демократична България вече търси подкрепата на президента за третия мандат

Имаме доста задълбочена полемика и ясна визия за формулата, по която може да бъде осъществен третият мандат, съобщи Христо Иванов

В Демократична България напълно се обезсърчиха, че държавно управление може да бъде формирано с мандата на Политическа партия, и към този момент съществено възнамеряват какво да подхващат за третия мандат. Известно е, че втория ще получи ГЕРБ-СДС, само че хората на Бойко Борисов от дълго време обявиха, че незабавно ще го върнат. Сега десните считат, че е допустимо президентът Румен Радев да им връчи третия мандат, и желаеха неговото подпомагане, с цел да съумеят да го осъществят.

Всичко това стана ясно на специфичен брифинг в Народното събрание, който дадоха тримата водачи на Демократична България – Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, написа вестник.

Иванов уточни, че е в полза на страната да има постоянно държавно управление, и десните към момента чакат „ Промяната “ да го направи. В същото време обаче, той заяви, че партиите в Демократична България са провели диалози между тях за опцията вероятно да им бъде връчен третият мандат. Идеята, до която са достигнали, е, че в случай че това се случи, ще чакат от президента да организира нов кръг от политически съвещания. Както е известно, диалозите, които Радев провежда за първия мандат, се провалиха, защото Политическа партия и Българска социалистическа партия отхвърлиха да се явят. Водачите на Демократична България обаче отидоха.

„ Демократична България е подготвена, в случай че й бъде даден третият мандат, отговорно и диалогично, с взор върху националните цели, да направи вероятното за сформиране на държавно управление “, съобщи Иванов. По думите му, десните са потвърдили, че могат да водят разговор, и ще се придържат към този метод и отсега нататък, с цел да не бъде хвърлена страната в рецесия.

Съдействието на Радев наподобява е основно за десните, тъй като и Атанас Атанасов акцентира, че Демократична България чака нови съвещания. Той посочи, че по този начин президентът ще „ може да откри коя е тази политическа мощ, която има способността посредством разговор да откри болшинство за сформиране на държавно управление “.

Десните увериха, че разполагат с „ концепция за формула “ по какъв метод да бъде осъществен третият мандат. А диалозите считат да стартират със същия кръг от сътрудници както до момента – с Политическа партия и Българска социалистическа партия.

В ГОТОВНОСТ

От Има Такъв Народ, които влязоха в тежка борба с сътрудниците си от някогашната четворна коалиция, в този момент показват подготвеност да работят с тях за третия мандат. „ Която и партия да получи третия мандат, няма да подходи по глупавия метод на Политическа партия и ще насочи предложения към някогашните си съдружни сътрудници “, разгласи зам.-председателят на партията Тошко Йорданов пред публицисти в парламентарните коридори.

Той посочи, че, а единствено известни разлики, което било обикновено за разнообразни политически сили. „ Проблемите се споделят Асен Василев и Кирил Петков. Заради едноличните решения, които взимаха, и нарушаването на съдружното съглашение от тяхна страна, те скапаха обединението. Аз не разбирам за какво споделят, че ние сме я развалили “, разяснява Йорданов. По думите му, „ в този момент нещата са зачистени и теоретично на третия мандат могат да се водят официални диалози “ - само че без Петков и Василев като бъдещи министри.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР