Имаме много идеи как да стане по-чиста, по-зелена и по-привлекателна

...
Имаме много идеи как да стане по-чиста, по-зелена и по-привлекателна
Коментари Харесай

Живка Гроздева – съветникът от Карнобат с немска визия за развитие на общината

Имаме доста хрумвания по какъв начин да стане по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за жителите, по този начин и за бизнес вложителите, декларира тя

Живка Гроздева е на 40 година Семейна с две деца. Общински консултант в Карнобат и претендент за локалния парламент и на идните на 29 октомври избори от коалиция „ Граждани за общината “. Водач е на листата, която е под №14 в интегралната бюлетина.

- Г-жо Гроздева, какво би трябвало да знаят жителите на Карнобат за Вас в най-общ проект?

- Семейна съм и имам две деца. Завърших висше икономическо обучение в Германия. Харесвам точността, дисциплината, усърдието и професионализма, които германците влагат в работата си. Това, съгласно мен, е и рецептата за реализиране на триумф. След дипломирането си се върнах в Карнобат, където пребивавам и сега.

- А с какво се занимавате професионално?

- В професионален проект съм се посветила на земеделието. Работя в фамилното стопанство – произвеждаме и осъществяваме качествени плодове в едни от най-модерните овощни градини у нас. От името на „ Асоциация на овощарите в България “ към този момент 10 години пазя ползите на производителите на плодове, с цел да има по-добри условия за развиване на овощарството у нас. Освен с ежедневните управителни и организационни задания, работата ми е обвързвана с доста пътувания, срещи и обмяна на професионален опит - както в страната, по този начин и в чужбина. В рамките на активността си като представител на браншова организация изготвям мнения, вземам участие в срещи и полемики по настоящи проблеми и тематики, касаещи бранш земеделие.

- Вече имате опит и като политическо лице – бяхте общински консултант в Карнобат...

- Да, бях част от „ локалния парламент “ в Карнобат през миналите четири години. Считам, че Общинският съвет е място за хора, които имат действителна визия какво и по какъв начин тъкмо могат да подобрят в обитаемото място, в което живеят. Успешният общински консултант е този, който чете доста и е добре квалифициран, който е предприемчив, който умее да изрази и аргументира своята позиция и реализира най-хубавото решение за Общината, за която работи. В обществото работата и механизмът на действие на Общинския съвет не са задоволително познати. И това е напълно обикновено, тъй като хората са ангажирани със своята специалност и семейство. Но, въпреки това, точно незадоволителната осведоменост за пълномощията и отговорностите на общинския консултант прави избора на подобаващите претенденти нелесен за гласоподавателя.

- С каква мотивация се явявате на изборите на 29 октомври?

- Определям себе си като човек с ясна и аргументирана гражданска позиция по разнообразни проблеми и тематики от обществен и стопански темперамент. Родена съм в Карнобат, тук пребивавам и работя и за мен е значима бъдещата посока на развиване на Община Карнобат. Бих желала да допринеса посредством своя професионален опит и визии за по-доброто развиване на нашата община. От тук произлиза моята мотивация да се кандидатирам за общински консултант – лидер на листата на коалиция „ Граждани за общината “ за Община Карнобат. Както аз, по този начин и останалите 17 претенденти за общински съветници от коалиция „ Граждани за общината “ познаваме добре проблемите на локално равнище. Не по-малко значимо е, обаче, че имаме решения за тези проблеми и воля да ги изпълним.

- Кои са проблемите на Карнобат, които бихте откроили?

- Основният проблем на Карнобат е и проблем на доста от дребните градове в България, а точно, че младежите избират да живеят в по-големи градове. Често повода за такова решение не е единствено по-добрата професионална реализация, а също по този начин и по-добрата среда за живот и множеството благоприятни условия на по-големия град. Затова огромна част от нашите цели са ориентирани към възстановяване средата за живот в община Карнобат – възстановяване на инфраструктурата, благоустрояване на междублокови пространства, озеленяване на улиците, възстановяване на организацията на придвижването в града, повече благоприятни условия за спорт и отмора, повече културни събития и прочие. Имаме доста хрумвания, по какъв начин можем да създадем Община Карнобат по-чиста, по-зелена и по-привлекателна както за нейните поданици, по този начин и за бизнес вложителите. Част от тези хрумвания сме показали като наши цели.

- Предлагате ли и претенденти за кметове на обитаеми места в общината?

- Да, на тези избори се явяваме с изключение на с листа на претенденти за общински съветници, само че и с претенденти за кметове в шест села от Община Карнобат (кои са те - вж. долу). А другояче, както и да се споделя новият кмет на Община Карнобат, той може да разчита на това, че в наше лице ще среща постоянно градивен коректив. Искаме и ще работим за повишение качеството на живот на жителите на Карнобат, както и за това от ден на ден хора да намират аргументи и да избират да останат и да работят тук. Вярваме, че нашите съграждани, както и жителите на селата ще намерят смисъл да поддържат тъкмо нас. Нашето бъдеще е резултат от изборите, които вършим. Избирайте умно!
 Листата с претенденти за общински съветници на " Граждани за общината " за ОбС-Карнобат
***

Кандидат-кметовете на „ Граждани за общината “ в Карнобатско са:

- за село Зимен – Тодор Костов Костов . Роден през 1962 година в гр. Карнобат. Завършил е висше обучение в СУ „ Климент Охридски “ гр. София със компетентност „ История и архивистика “. Женен, има една щерка и внук, който е неговата уязвимост. До 2003-а е работил в региона на частния бизнес. А от 2003 до 2023 година е кмет на село Зимен.

- за село Искра – Мария Желева Иванова. На 51 години, фамилна и с две деца. Има приключено приблизително обучение. През миналите осем години е била кмет на село Искра, а в интервала преди този момент е била аграрни производител. Обича да прекарва свободното си време с децата и внучето си.

- за село Кликач – Златомир Петров Петров. На 60 години, фамилен, с две деца. Завършил е приблизително обучение. Управител е на компания в региона на частния бизнес. Като свое занимание дефинира лова и офроуда.

- за село Крумово Градище – Божидар Иванов Тодоров. На 34 години, приключил е компетентност „ Строителен механик “ в професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Кольо Фичето “ гр. Бургас. В свободното си време обича да спортува.

- за село Невестино – Дянко Русев Ненчев . „ Със Своите 66 години и ангажираност в общността, и с дванайсетгодишния ми опит като кмет имам познания и схващане за потребностите на моите съжители. Гласувайте за мен, дружно да продължим пътя към сполучливо и щастливо бъдеще в нашето село “, зове той.

- за село Екзарх Антимово – Сашко Данев Иванов

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР