Имаме избор - или веднага да върнем мандата, ако днес

...
Имаме избор - или веднага да върнем мандата, ако днес
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще проявим отговорност и няма да върнем мандата

Имаме избор - или незабавно да върнем мандата, в случай че през днешния ден чуем, че нямаме поддръжка или да проявим отговорност и да го задържим. Ние избираме второто. Но в случай че през днешния ден се удостовери, че нямаме поддръжка, няма да го държим в неблагоразумен период. Това съобщи в Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Изявлението й бе направено единствено час преди началото на срещата с представителите на " Изправи се БГ! Ние идваме " за сформиране кабинет с третия мандат.

Нинова към този момент даде поръчка при приемането на мандата, че обединението ще постави всички старания, с цел да сформира постоянен кабинет. След изявлението на Слави Трифонов обаче, от левицата показаха, че с едно изявление Трифонов изпраща страната на нови избори, като прибавя и парламентарна рецесия към останалите три.

" За избор на държавно управление трябват 121 гласа в парламентарна зала. Ние разбираме, че имаме единствено 36 и не можем сами, а би трябвало да търсим съдружници. Обърнахме се към новите партии в Народно събрание. Поставихме си две цели - да създадем постоянен кабинет, който да посрещне рецесиите и болшинство, което да продължи смяната на ръководство на модела ГЕРБ. Засега сътрудниците от другите партии не желаят да поддържат подобен кабинет. Сигурно те са се съобразили с волята на техните гласоподаватели, само че волята на нашите е да стигнем до съгласие и да има постоянен кабинет ", съобщи ръководителят на левицата.

Според нея, явно е, че след изявлението на Слави Трифонов настроенията започнаха да се трансформират.

" Но пред нас има по-сериозни провокации - ниските приходи, коронавирус рецесията, затварянето и банкрутите на компании, увеличаваща се безработица. Все въпроси, които заслужават голямо внимание. В момента цялата отговорност за решаването на тези проблеми лежи върху Българска социалистическа партия. Ако върнем мандата незабавно, президентът е задължен да разпусне Народно събрание и да насрочи избори. Но по този начин ще оставим болните без медикаменти, лекарите - без 1000 лв. на първа линия, както и служителите на реда и военните без средства за защита на границата ", изброи Нинова.

Тя се обърна особено към водача на ГЕРБ Бойко Борисов с думите:

" Той през вчерашния ден сподели, че би трябвало да върнем мандата незабавно. Г-н Борисов, преди да давате оценки на другите партии, си отговорете на въпроса за какво никоя партия не желае да беседва с ГЕРБ и тя е в тотална изолираност ".

Корнелия Нинова бе безапелационна, че от Българска социалистическа партия няма да дават присъди, това ще го направи българският народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР