“Имаме идеи, имаме таланти, трябва само да ги надграждаме. Днешният

...
“Имаме идеи, имаме таланти, трябва само да ги надграждаме. Днешният
Коментари Харесай

Иванова: Във всички сектори на икономиката трябва да показваме конкурентоспособност

“Имаме хрумвания, имаме гении, би трябвало единствено да ги надграждаме. Днешният ден има за цел да ви даде ключовете да разгърнете този капацитет ”.


Това съобщи еврокомисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илияна Иванова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Комисарят ни в Европейска комисия Илияна Иванова откри осведомителния ден на Европейския съвет по нововъведения.


Иванова акцентира, че в световната конкуренция нямаме различен избор с изключение на да подсилим личния си потенциал и в България, и в Европейския съюз и по-конкретно посредством вложения в просвета, умения и нововъведения. “Във всички браншове в стопанската система ние би трябвало да демонстрираме конкурентоспособност и резистентност ”, акцентира еврокомисарят Илияна Иванова.

Тя посочи, че присъединяване на България в европейката стратегия “Horizont ”, отдадена на проучванията и нововъведенията за интервала 2021-2027г. е привлякла повече от 108 млн. евро. “България демонстрира своя капацитет, уверена съм, че дружно можем да реализираме повече ”, безапелационна е еврокомисарят ни Илияна Иванова.

Премиерът акад. Николай Денков също взе присъединяване в събитието. “България е показвала забележително място в математиката, в нововъведенията, в науката. В последните години обаче сме по-назад от останалите страни в Европейски Съюз. Когато стане въпрос за нововъведения и предприемачество ние също не сме били на челните позиции ”, съобщи Денков, след което напомни, че изследване, направено преди години, е посочило по какъв начин малко под 10% от българите знаят какво значи предприемачеството. Сега това не е по този начин ”, изясни министър председателят Денков.

“Партньорството с бизнеса, с вложителите в цяла България демонстрират възходящото развиване на страната ни ”, разяснява министър председателят.

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева акцентира, че нейната персонална задача е да поддържа бизнесмените и иноваторите. “Ние сме естественият сътрудник в поддръжката на повече български бизнесмени да намират своето място, като тези, които съумяват на интернационалната сцена и ще работят по тази причина България да бъде страна с конкурентноспособна стопанска система ”, съобщи още Милена Стойчева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР