Имаме готовност за реакция, ако бежанският натиск по границата с

...
Имаме готовност за реакция, ако бежанският натиск по границата с
Коментари Харесай

Каракачанов: Готови сме да реагираме, ако се увеличи бежанския натиск от Турция


Имаме подготвеност за реакция, в случай че бежанският напън по границата с Турция се усили, сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му след изказванията на президента на прилежащата ни страна Реджеп Ердоган, че ще отвори границите, в случай че не получи още пари от Европейски Съюз, той към този момент е издал предписание военните да бъдат в подготвеност. В момента ситуацията по границата е спокойна, само че при нарастване на натиска до 2 хиляди души незабавно могат да бъдат изпратени, като те ще разполагат и с техника, в това число с мобилни телени уреди, изясни министърът.

Каракачанов добави, че към този момент е подготвен проектозаконът за доброволна военна работа и е вкаран за междуведомствено разискване. По думите му за в този момент не е реализирано съгласие по тази тематика, въпреки че тя е залегнала в програмата за ръководство на страната. Тази стратегия е обща и няма логичност единствено предложенията на ГЕРБ да минават, уточни Каракачанов. Той добави, че има чувството, че високата съдружна просвета на Вътрешна македонска революционна организация към този момент се възприема като уязвимост, само че има способи този проблем да бъде преодолян.

Личната позиция на министъра беше, че би трябвало да се възвърне и наборната военна работа за период от 6-7 месеца, защото сега младите мъже при възможна рецесия биха били просто пушечно месо, защото нямат никаква подготовка. Според Каракачанов е добре да бъдат увеличени и часовете по военна подготовка в учебните заведения. Министърът сподели още, че в Европа има страни, където съществува наложителна работа. Като образци той уточни Австрия, Дания, Норвегия. По думите му такава стъпка се разисква и в Германия и Франция. /БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР