Имаме еднакво мнение и еднакво виждане с БСП за това,

...
Имаме еднакво мнение и еднакво виждане с БСП за това,
Коментари Харесай

КНСБ подкрепи БСП за промяна в данъчната политика в страната

Имаме еднообразно мнение и еднообразно виждане с Българска социалистическа партия за това, че смяната в данъчната политика и извънредно наложителна, съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров, съобщи БГНЕС.
Ръководствата и представители на левицата и синдикалната организация организираха среща в Народното събрание, на която са обсъждани параметрите на бюджета на страната и Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2019 година.
„ Прехвърлянето на данъчното натоварване от труда към капитала е повече от належащо. Смятам, че тук ние и Българска социалистическа партия сме на идентична позиция. Естествено, че има съответни измерения на това виждане, които не всеки път са идентични. Ние считаме, че би трябвало да се понижи налога върху труда с необлагаемия най-малко, те имат своите оферти в друга посока, само че със същата цел “, разясни Димитров.
От КНСБ споделят направената от ръководещите оценка, че бюджетът за следващата година е най-хубавият, който е правил държавното управление на Бойко Борисов, което се разминава с оценката на социалистите.
От синдиката разкритикуваха и идното нарастване на пенсиите на 1 юли с 5,7%, тъй като съгласно тях незабавно щом то бъде получено, ще бъде „ изядено “ от инфлацията. В тази връзка КНСБ и Българска социалистическа партия упорстват за едно и също – преизчисляване на всички пенсии.
От своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова акцентира, че през днешния ден от парламентарната група на партията ще внесат оферти сред двете четения на бюджета, свързани с повишението на компенсацията за безработица, понижаване на Данък добавена стойност за медикаментите и хляба, както и увеличение на компенсацията за развъждане на деца от 1 до 2 години.
Най-голямото разминаване сред Българска социалистическа партия и синдикалната организация се оказва нарастването на налога върху старите коли.
„ КНСБ счита, че това е незначителен въпрос, а ние считаме противоположното. При това положение на бедността и страната, не можеш да посягаш на тези хора и да искаш с 20 млн. лв. да си решаваш проблемите на страната, а въобще да не закачаш огромните и едрия бизнес.
Тук имаме разнообразни позиции, само че през днешния ден ще внесем предложение да отпадне данъкът върху старите коли “, разгласи Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР