Имаме две новини за вас, едната е добра, а другата

...
Имаме две новини за вас, едната е добра, а другата
Коментари Харесай

Хипертонията и хипотонията не са болест, това са характери!

Имаме две вести за вас, едната е добра, а другата – неприятна! Ще стартираме с неприятната. Високото кръвно налягане (хипертония) не се лекува с медикаменти. Изводът е финален.

А положителната вест е, че хипертонията просто е метод да се отговори на рецесии, отговор на напън. И в случай че измененията този метод, тогава признаците изчезват!

Живот под напън

Механизмът е следният. Ако обстановката се прави оценка от хипоталамуса като стресираща, надбъбречните жлези стартират интензивно да изливат хормоните на напрежението (адреналин и кортизол) в кръвния поток, сърцето стартира да работи в рисков режим и изпомпва огромно количество кръв под високо налягане, а пропускливостта на кръвоносните съдове е дребна.

И по-късно стартират хипертонични рецесии. Понякога такова налягане е мъчно да се смъкна даже с много ефикасни хапчета. Какви ви демонстрира тази обстановка?

Хипертонията не е болест, тя е темперамент!

Какво отличава хората, чието налягане се покачва след стрес? Това, че всички тези хора са мощни, защото мислят за себе си. Те имат стратегия: „ Аз съм мощен, мога да се оправя с всичко, те просто не могат да ме победят! “, „ Нас ни бият, а ние ставаме по-силни! “

И в това време, доста значима забележка, те не могат да си разрешат да се опълчват на врага! Човекът не може да осъществя своята експанзия заради образованието си, интелекта, възпитанието си или плашливост. А Кризисната обстановка изважда от равновесие цялата система.

Стресът е хванал в мъртва хватка тялото, налягането се повишава, а системата се стреми да се самобалансира. И тогава бойното поле се разпростира на равнището на тялото и експанзията го раздира от вътрешната страна, в кръвоносните съдове, което може да приключи с инсулт и инфаркт!

Така че – да обобщим, какъв е индивидът хипертоник? Това е човек, който не може да даде прочувствен отпор на агресора против него (човек или ситуация) и претърпява всичко вътре в тялото си. Неговият избор е – да се бори с външния напън вътре в себе си. ⠀

Но нали знаете, че има и хипотония (ниско кръвно налягане). И имаме противоположната обстановка.

Хипотоник – той изобщо не твърди, че е мощен.

Той има доста малко сила, постоянно има астенична конфигурация, метеозависим е, сензитивен, постоянно му се вие свят. Тъй като сърдечната активност е незадоволителна, ръцете и краката са студени, изпитва унесеност.

А защо ви припомня това положение? Обикновено тези, които са с хипотония, се оплакват, че живеят преко силите си. Кръвта е витална сила и храна за клетките.

И в случай че човек е в такова положение, това значи, че той се е примирил със събитията, които се случват с него. На него му е все едно: какво е воля, какво е злочестина … Има прекомерно малко сили с цел да живее!

Като резюме, хипотоникът е човек, за който животът е изгубил цветовете си и той отхвърля съществуването на спор в тялото си. – Не ме интересува какво ще се случи. Така той реагира на напрежението, в дословния смисъл на думата.

А какво може да се направи в тези случаи? Ако човек има нарушавания на налягането дълго време и постоянно по този начин реагира на стрес (отговор с налягането отвътре), то и хормоналната и съдовата система към този момент са приспособени към пиковете и спадовете на налягането и с това би трябвало да се оправя дълго време: по тази причина променете метода, по който си взаимодействате със света.

Но има едно НО. В това положение, като предписание, има голяма полза – да не се трансформира нищо …

източник: Econet

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР