Имам само един офис, който се намира на бул Александър

...
Имам само един офис, който се намира на бул Александър
Коментари Харесай

Позорен цирк в ефир: Ризова потопи опорките на Ананиев за спецакцията в офисите му

Имам единствено един офис, който се намира на бул „ Александър Стамболийски “. Другият офис е на счетоводителят, който сега обслужва белгийски сдружения. На „ Парчевич “ не съм имал офис в никакъв случай “. 

Това съобщи в ефира на bTV Настимир Ананиев, народен представител от групата на ПП-ДБ.

БЛИЦ напомня, че по-рано се проведе политика. От прокуратурата оповестиха, че извършват европейска заповед.

„ Иззети са на три юридически лица документи, които ние не обслужваме, един от април 2021, другият от януари 2022 година. Ние сме ги обслужвали до тогава счетоводно и административно правно тези клиенти, само че след това не ги обслужваме “, оправда се Ананиев.

„ Европейската заповед за следствие е от преди 8 месеца. А в закона написа, че дейности по нея би трябвало да се подхващат до 90 дни. Интересно за какво 8 месеца не са подхванати такива дейности “, прозря интрига той.

„ Януари се изисква от прокуратурата пред градския съд да се даде позволение за претършуване на двата офиса. Съдът отхвърля да даде позволение за моя офис. Прокуратурата отива за повторно при различен арбитър, който позволява това, което през днешния ден видяхме. А какво видяхме? Навсякъде моето име и доста жандармерия и то единствено поради едни документи “, съобщи депутатът.

Ние неведнъж сме доставяли документи. Обикновено се праща писмо. Цялата тази показност сподели защо приказваме. Под булото на европейската заповед за следствие се пробват разнообразни хора политически да отстрелват съперници, какъвто се явявам аз “, стартира да се съжалява Ананиев.

Според него всичко е просто подстрекателство. Той подцени обстоятелството, че има европейска заповед за претърсването, а по-скоро се оправда, че е умишлен.

Цветанка Ризова обаче не се посвени да задава неуместни въпроси:

„ Ама нашата прокуратура работи по европейска заповед за ваши клиенти, занимаващи се с пране на пари, опиати и прочие. Как тази компания тъкмо до вашия офис стигна “, запита тя:

„ Ние сме обслужвали разнообразни хора – холандци, англичани. Аз съм живял в Ирландия и първите ми клиенти бяха там. Когато влезеш в този кръг и общественост, тогава намираш и хора, с които правиш бизнес и им предлагам услуги “, отговори той.

Той съобщи, че не знае каква е главната активност на тези компании, а това учуди Ризова:

„ Ама вие към този момент не сте ревизирали ли “, запита шокирано тя.

„ По-късно ще схвана. Информираха ме просто за имената на компаниите “, оправда се отново той.

По думите му тези компании може да са се занимавали с активност както в България, по този начин и с такава в Европейски Съюз.

„ Трябваше към този момент да знаете с какво са се занимавали. Беше значимо като идвате тук да говорите, да сте ревизирали “, укори го отново Ризова.

Той опита да вземе думата от водещата, като я надвикваше от самото начало, пробвайки се да наложи тезата си, че става въпрос за политическа бухалка против него. Според него ударът има общо и с това, че е част от комисията за Нотариуса.

„ Нали се борехте за промяна, махнахте Гешев, пристигна положителното. Сега за какво не сте щастливи. От вашите споделяха, че добре се оправя правосъдната система към този момент, какво стана “, закова го отново водещата.

Той пък отвърна, че промяната просто още не е мощ.

„ Разбирам патоса ви, но няма да стане по този начин, както се случва “, отвърна го тя и още веднъж върна фокуса към тематиката:

„ Счетоводителят ви не видя ли, че има неща, които не подхождат на законите “, запита Ризова.

Ананиев пък съобщи, че счетоводителката му е добра и надали е скрила, в случай че е имало неправда. Той стартира да заеква на въпрос чии е офисът на „ Парчевич “, където през днешния ден течеше една то спецоперациите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР