Имам нужда от твоето време и внимание, а не от

...
Имам нужда от твоето време и внимание, а не от
Коментари Харесай

Имам нужда от твоето време и внимание, синко, а не от скъпи подаръци

Имам потребност от твоето време и внимание, а не от скъпи дарове
Когато си остарял и безсилен, чувстваш, че си в тежест на всички. Най-вече на себе си, само че и на най-близките. Те наминават, едвам се каже, че са били тук.
Често бързат, някой към този момент ги чака някъде. Имат проекти, би трябвало да стигнат до там и там. След няколко секунди „ добре ли си “ и „ скоро ще дойдем “ нямате време нито да прегърнете децата си, нито да им кажете нещо.

И какво ще им кажете? Същите остарели истории, които са им скучни. А все едно са се случили през вчерашния ден. Нямам пояснение за какво повтаряме едни и същи истории. Може би, тъй като ни е забавно, тъй като не ни се случва нищо ново или вълнуващо, което да споменем.
Така че, чакаме да ни кажете нещо ново, нещо забавно. Но през множеството време бързате и нямате време за нас. Или седите на масата и мълчите, с мобилния в ръка. Или седите пред тв приемника и прещракате каналите.
По време на празниците идвате и носите дарове, скъпи и красиво опаковани. Не ме разбирай неправилно синко, само че не ми трябват нови обувки, нов пуловер или отмора.

Имам потребност от теб, от твоето внимание. Липсва ми да те прегърна, да пием кафе, да си приказваме, даже и да е за час седмично.
Знам, че ти наподобява, че желая прекомерно доста. Знам, че съм остарял и малко изтощен. Но старостта е извънредно нещо, синко. Това е заболяване, което унищожава сетивата, силите и спомените.
И най-вече от всичко искаш околните си към себе си, да ги задържиш допустимо най-дълго около себе си, даже със старите си, скучни истории от предишното.

Затова не се сърдете, че желаеме да се виждаме все по-често. Времето изтича, минава, до момента в който мигнеш. Един ден няма да ни има и не желая да си потегли с празнина в душата, че не сме прекарали задоволително време дружно.
Помни сине, един ден ще си на моето място. Един ден и ти ще молиш децата си да дойдат, да те видят, да те прегърнат и да си поговорите.
Така че за какво този ден да не бъде единствено за нас?
Инфо: bukvarche

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР