Имам над 40-годишен професионален опит и вместо да използвам енергията

...
Имам над 40-годишен професионален опит и вместо да използвам енергията
Коментари Харесай

Грозна картинка в поликлиниката в Кресна: Лекар гони колега с тесла, обижда го на „пе*ераст“

Имам над 40-годишен професионален опит и вместо да употребявам силата за лекуване на пациенти, съм заставен да диря помощ от чиновници на РУП – Кресна. Подложен съм на душевен и физически тормоз от доктор Михайлов, който ми насочва закани за живота на работното ми място, закани ми се с тесла в ръката. Това съобщи пред struma.bg общопрактикуващият доктор доктор Стоян Костов, който обслужва към 1500 пациенти.

Той споделя за случай, станал в сряда: „ Животът ми е изложен на риск. На 21 март бях в кабината си в постройката на поликлиниката на втория етаж, след 16,30 часа завърши работното ми време с пациенти и взех решение да затворя входната врата, само че останах на работното си място да класифицирам документи. Работех умерено, по същото време нямаше никой различен в постройката. Така нареченият сътрудник доктор Михайлов идва избрани дни в седмицата от с. Брусарци, община Монтана. По това време не трябваше да е този ден тук, тъй като графикът му е до обяд, има кабинет на първия етаж в поликлиниката.

Когато дойдох на обяд, него го нямаше. Избягвам всевъзможни контакти с него. Около 17, 00 часа чух внезапно туптене от мощни удари, първата ми мисъл бе за станала злополука на интернационалния път, който минава около постройката. Отворих вратата на чакалнята, нямаше никой и щом погледнах през прозореца, го видях. Д-р Михайлов гледаше насам и първата му реакция беше: „ Защо си затворил бе, пе…т?!”.Той е мощно нападателна персона и отново дублирам, че заобикалям контактите с него.

Слязох незабавно и пробвах да отворя входната врата, само че той по този начин беше деформирал резето, което повече от минута се пробвах да отворя, съумях и побързах да се махна. При отварянето на входната врата обаче той ми налетя: „ Какъв си ти, тука? С какво право заключваш вратата?”. Искам да поясня единствено, че в тази постройка работя като доктор от 23 години, до момента това не ми се е случвало.

Работил съм и на други места, давал съм незабавни наряди. Семеен съм, татко на две деца, имам и внуче.

Не му отговорих и потеглих да се прибирам в кабинета си, по същото време той в ръцете си държеше тесла, с която е удрял по входната врата. Започна да ми крещи и се закани: „ Сега, в случай че те замаам с тази тесла, ще ти стане мъчно…”. Отговорих единствено: „ Добре”. Той крещеше след мен: „ Не ми казвай добре, ще те настигна и пребия с теслата “. Влязох в кабинета си и взех ключовете, съумях небрежно да заключа входната врата на чакалнята. От мощния стрес треперех, не можех да отреагирам, няколко минути стоях, без да мога да взема решение какво да върша. По същото време ми звънна по телефона пациент, който мe попита къде се намирам. Съобщи ми, че майка му не се усеща добре и има потребност от обзор. Когато пациентът дойде с майка си, която беше с хипертонична рецесия, не посмях да отворя, преди да ги чуя и да се уверя, че са сами.

Вече се бях обадил на тел. 112 за случилото се. Попитах пациента дали долу има някой и те ми споделиха, че са видели по какъв начин доктор Михайлов слиза надолу. Пристигнаха двама служители на реда на място в кабинета ми, разговарях с тях и дадох пояснение. За случая е осведомен и началникът на полицията в Кресна. Подадох тъжба, импортирам и до Районната гилдия на Българския лекарски съюз.

Излязох от болница единствено преди три дни, имам пейсмейкър – непрекъснат кардиостимулатор / на сърцето/, нямам интерес да влизам в разногласия, тъй като и най-малкият тормоз може да ми се отрази зле и да докара до съдбовни последствия. Имам две сърдечни интервенции, сложени ми са байпас и стентове…

След гибелта на доктор Маринова преди една година и половина дойде този доктор Михайлов, кой му е дал ключ от кабинета на първия етаж, има ли подписан контракт за обслужване на пациенти, не знам. Има място под слънцето за всички, просто желая да бъда оставен да работя и пребивавам умерено. Той е тук във вторник, сряда и петък следобяд, тогава в действителност съм обезпокоен и се опасявам за живота си. Още след настаняването му в кабинета на умрялата колежка съм подложен на тормоз, тогава стартира да остава входната врата на поликлиниката отключена през почивните дни, в събота, когато си потегля от Кресна, а да я заключва в работните дни. Опитах се да му обясняа, че вратите би трябвало да са отворени в работно време, тъй като аз съм тук, в кабинета, и затруднява пациентите. Написах една записка на бял лист и я сложих на вратата с молба да се преценява с нас, че не е самичък “.

Лекарят прибавя, че е имал и други случаи на спречкване с Михайлов по незнаителни мотиви. Той акцентира, че се опасява извънредно доста, подвал е тъжба и до Министерството на здравеопазването.

При идването му на идващия ден – петък, го чух да споделя: „ Това да не се повтаря повече”, и затвори с тропот. Когато дойдох в понеделник на входната му врата беше написал с черна багра: „ Не пиши по врата повече!”. Оставих надписа да стои по този начин, само че при едно от постъпванията ми в болница брачната половинка и синът бяха почистили и заличили надписа, следите по стената се виждат. Миналата година през август, когато слагах табели, че ще не присъствам, с цел да предупредя пациентите си, той ме видя и заплаши да не се занимавам с жена му, тъй като ще ми притъмнее… Случаят тогава беше следният, един ден видях същата жена да чисти на първия етаж, а вратите извън бяха заключени, не я познавам и я попитах единствено: „ Коя сте Вие?”. Последва отговор кой съм, че ще я питам… Казах й, че ще се обадя на полицията, тя да изясни. После се оказа, че това е жена му. Не желая никакви контакти с него, тогава подадох тъжба и до Министерство на здравеопазването. Страхът ми е голям, тъй като съм с повредено здраве и желая единствено умерено да практикувам специалността си, по тази причина взех решение да дам публичност на създалата се ситуация”, заключи доктор Стоян Костов.

Потърсен за коментар по телефона доктор Михайлов декларирал, че по същото време прави лекарски обзор и отказал с думите: „ Проявете схващане, не искам да се занимавам с изявления, които не са верни”. Запознати разясниха, че най-вероятно се касае за конкуренция сред двамата лекари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР