Имало пропуски в обвинениетоАрестите пресекли предаването на пари на зам.-министърЕкспертът

...
Имало пропуски в обвинениетоАрестите пресекли предаването на пари на зам.-министърЕкспертът
Коментари Харесай

Чиновник от спортното министерство с „домашен арест“

Имало пропуски в обвиняването
Арестите пресекли предаването на пари на зам.-министър

Експертът от спортното министерство Иван Иванов, който бе упрекнат за рушвет, ще е под “домашен арест ”. Това реши през днешния ден Софийският апелативен съд. Както “Труд news ” писа, чиновникът и татко му Иван Иванов - олимпийски първенец и треньор на националния тим по щанги, бяха арестувани преди 10 дни и им бяха повдигнати обвинявания за искане и приемане на рушвет от 62 000 лв. в съучастничество. Парите били желани от шефа на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид. Преди дни Иванов-баща бе пуснат против гаранция от 5000 лв..

Според апелативните съдии в обвиняването на Иванов-син има пропуски. Не ставало ясно какво е трябвало да направи той против взетия рушвет, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши служители, един от които зам.-министър на спорта. Днес в съда стана ясно, че съгласно свидетелски показания Иван Иванов-син е апетитен като “пощальон ” - човек, на който трябвало да се дадат парите, с цел да стигнат до други лица.

“Предстои изясняване на случая и прецизиране на обвиняването, само че това не смъква отговорността от Иван Иванов. Безспорна е високата социална заплаха на действието му ”, уточни съдът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР